Чет муабети (ти реков-ми рече)

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
се надевам дека ќе пројде сето ова.
и да вистина е не сум како сите други, јас би сакала мојата уникатност да се цени и почитува, а не да биде искористена
Што е тоа што тебе те прави посебна?

Armagoddamn

Староседелец
28 октомври 2015
162
33
1,028
1. јас ја ценам духовната страна на човекот
2. јас имам силен потенцијал да претчувствувам
3. материјалните работи не ми значат ништо
4. не можам да мразам, само со зборови мразам а не со срце
5. Не се одмаздувам
6. Од секоја случка вадам поука
7. Тоа што прво го помислувам, се случува
8. Никогаш не обвинувам никој, се што се случило, се случило поради мене
и јас сум причина за мојата несреќа
9. Не трчам, да молам
оној кој ме избегнува, не одам да го молам
10. и еве уште една различност, хеви металец, некад и треш слушам, а сега готик. немам пробано дрога, никогаш не сум била пијана, не сум имала врска, цигари пушев, ама веќе не
јас се борам со она што ме убива, се борам против себе
11.Мојот збор е закон, ако се заколнам значи го остварувам тоа. Се заколнав во се што ми е најмило дека нема да го контактирам. Тој ми беше најголема грешка и причина за мојата меланхолија сега, сакаше да ја скрши уникатноста во мене. Али не ми е гајле, ја нема да се смена, кој ме цени нека ме цени на овој начин. ја сум ја и не можам да бидам друг
не одам по ноќни забави. Дома сум вистинската јас, на факултет сум друга, на улица сум друга, можда имам повише маски, али увек на крај ќе остане само една

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
^ Добро? Го опиша секое трето девојче на +/- твоја возраст. (think)
Крив ви е Тамблр со тие депресивни изреки на готски позадини и неумешноста за муабет надвор од интернет просторот.
Ама и тоа е минливо. Речиси секој од поновиве генерации сме биле низ таков период.

Armagoddamn

Староседелец
28 октомври 2015
162
33
1,028
^ Добро? Го опиша секое трето девојче на +/- твоја возраст. (think)
Крив ви е Тамблр со тие депресивни изреки на готски позадини и неумешноста за муабет надвор од интернет просторот.
Ама и тоа е минливо. Речиси секој од поновиве генерации сме биле низ таков период.
Всушност постојано сум во депресија и мојот блог е со депресивни постови

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ако сите не размислуваат како тебе, тогаш твоето гледиште може да биде загрозено, мора сите да ги делат твоите ставови, верувања, очекувања, останатите треба да не ги поднесуваш. Величествена е логиката на боргите. Една нивна фракција моментално ја шири благородната асимилација на арапскиот полуостров под псевдонимот ИСИС, потсетувајќи дека отпорот е залуден.

Borg:
dark_frontier_336.jpg

Овие функционираат како колективна свест и асимилираат по цели планети. Можеби и тој што го правел Стар Трек има нешто со тајните редови :D

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Borg:
dark_frontier_336.jpg

Овие функционираат како колективна свест и асимилираат по цели планети. Можеби и тој што го правел Стар Трек има нешто со тајните редови :D
Тајните Редови, спротивно на предрасудите што постојат за нив, се залагале и се залагалаат за свет каде индивидуалноста ќе може да го оствари својот максимален капацитет.
Причината за форсирање на колективната свест лежела и лежи во идеологиите и религиите што своите догми ги темелат на страв и заплашување, а не кај Тајни Редови, секти и слично, кои не се ништо друго туку "страшило" и алатка за заплашување и дефокусирање на неукиот и лекомислен народ. Од таа нивна перспектива, стравот, понизноста, покорноста се доблест, додека сомнежот, гордоста, амбицијата, различноста се грев.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Тајните Редови, спротивно на предрасудите што постојат за нив, се залагале и се залагалаат за свет каде индивидуалноста ќе може да го оствари својот максимален капацитет.
Причината за форсирање на колективната свест лежела и лежи во идеологиите и религиите што своите догми ги темелат на страв и заплашување, а не кај Тајни Редови, секти и слично, кои не се ништо друго туку "страшило" и алатка за заплашување и дефокусирање на неукиот и лекомислен народ. Од таа нивна перспектива, стравот, понизноста, покорноста се доблест, додека сомнежот, гордоста, амбицијата, различноста се грев.
Затоа викам може и бил член на таен ред тој што го правел Стар Трек. Тука Борг излегуваат од контрола и се враќаат во времето за да асимилираат цели планети пред да се развијат за да им се спротиставуваат. На крај им ја убиваат кралицата на колективната свест и престануваат да постојат како раса. Аналогија на она што го збориш ти само илустрирано сликовито : D