Хомосексуалност

Markov

Нов член
11 март 2012
12
28
3
33
Парада во гасна комора..? Сериозно?.. Со такво размислување не би рекол дека хомосексуалците сме ненормални или сите тие прекрасни епитети кои ни ги доделивте, туку сосема спротивно. Нели?
Значи... хомосексуалноста е забележана над 500 видови животни, а сепак вие тврдите дека тоа е ненормално, срам за целата човекова раса? А сепак, хомофобијата е најдена само во еден вид, човештвото. Интересно.

А шо се однесува на Адам и Ева.. ми е толку апсурдно да коментирам. Кога некои приказни/правила од Библијата ви одговараат, вие се фаќате за нив ко слепиот за стапот, а земено сума-сумарум, гледано по Библијата, сите сме толку големи грешници, што сите ќе одиме во пеколот. Така да, се чека пресудата, во кој круг од пеколот ќе одиме.
И не мешајте размножување со секс, оти сум повеќе од сигурен дека сите практикувате секс, не со цел да создадете плод, туку едноставно, од задоволство.

• Ми се допаѓа
Реакции: MKD

MKD

Нов член
11 март 2012
24
22
3
36
Скопје
Парада во гасна комора..? Сериозно?.. Со такво размислување не би рекол дека хомосексуалците сме ненормални или сите тие прекрасни епитети кои ни ги доделивте, туку сосема спротивно. Нели?
Значи... хомосексуалноста е забележана над 500 видови животни, а сепак вие тврдите дека тоа е ненормално, срам за целата човекова раса? А сепак, хомофобијата е најдена само во еден вид, човештвото. Интересно.

А шо се однесува на Адам и Ева.. ми е толку апсурдно да коментирам. Кога некои приказни/правила од Библијата ви одговараат, вие се фаќате за нив ко слепиот за стапот, а земено сума-сумарум, гледано по Библијата, сите сме толку големи грешници, што сите ќе одиме во пеколот. Така да, се чека пресудата, во кој круг од пеколот ќе одиме.
И не мешајте размножување со секс, оти сум повеќе од сигурен дека сите практикувате секс, не со цел да создадете плод, туку едноставно, од задоволство.
кога веќе се почна темата `Библија` имаше едно истражување за тоа дали Бог му рекол на Исус дека хомосексуалците не треба да се почитуваат и сл. На тоа еден наш теолог одговори `Во Библијата НИКАДЕ не постои дека Бог наредил врска само помеѓу маж и жена...во библијата НИКАДЕ не стои дека Иусс и сл.забранувал такви односи`...значи?!?! искрено, вакви теми за хомосексуалци и слично саму уште тука на Балканот има..зашти, за греота сме, затупени, застарени, наназада 1000000 години...ама тоа ни е..судбина, ќе мора да се живее тука :)

Markov

Нов член
11 март 2012
12
28
3
33
кога веќе се почна темата `Библија` имаше едно истражување за тоа дали Бог му рекол на Исус дека хомосексуалците не треба да се почитуваат и сл. На тоа еден наш теолог одговори `Во Библијата НИКАДЕ не постои дека Бог наредил врска само помеѓу маж и жена...во библијата НИКАДЕ не стои дека Иусс и сл.забранувал такви односи`...значи?!?! искрено, вакви теми за хомосексуалци и слично саму уште тука на Балканот има..зашти, за греота сме, затупени, застарени, наназада 1000000 години...ама тоа ни е..судбина, ќе мора да се живее тука :)
Дали тоа значи.. дека имам шанса за во рајот? :О
Шала на страна... Мислам дека според Левитикус, пасус појма немам кој, пишува дека е грев да лежи маж со друг маж во ист кревет. Ма да реченица ко реченица, можи да се интерпретира на повеќе начини. Било спиење во шатор на кампување, било другари на преспивање... така да.. :)
И нели основа на Библијата е љубовта, сакај ги сите итн.. Како што гледам, љубовта не е насекаде околу нас.. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: MKD

Podem

Староседелец
15 февруари 2012
363
356
1,063
300.000.000 BC
Незнам која е поентата да бараат права, па што право и закони ќе донесат?

Согласност со законот за права на геј заедницата, член 12 став 3 се донесува следната одлука:

Секој п***р кој има шупак со дијаметар од 5 цм по природен пат, мора да користи вазелн и притоа истиот да има изглед на јапанско знаме.

-Секој оној кој ќе се одлучи на акт - пенетрација на машки полов орган во машки анус е званично п***р и не може никој да го прекини освен ако влезе некој в соба додека истите тие имаат однос.
-Доколку п***р посака да работи во министерство, слободно отстапете му место, п***р е и има право.
-Доколку п***р не сака да ги плати производите во супер маркетот, пуштете го, п***р е и има право.
-Доколку п***р се вози во такси и седне на мењачот, наместо на седиште, оставете го. Има право да менува брзини,специјалисти се за рикврец.
-Доколку п***р ве залапа, тоа е знак на пријателство меѓу геј и стрејт популацијата.Возвратете со јазик.

Не сериозно, вака би изгледале “права на педерите“? Добро зошто не почнат да бараат права и луѓето кои мочаат со лева рака? Луѓе што косата ја чешлаат со чеше без 1 забец поткршен на крајот?
Или пак, права на sphinx форумџиите? Онака, кој е sphinx на форум да си добие посебни права во државата. Ебате тоа, затуцана нација, па што ако се рокал во газот што го прави тоа него посебен или...незнам па и права да добие? Ако е п***р, нека се рока, никому ништо:)

MKD

Нов член
11 март 2012
24
22
3
36
Скопје
Незнам која е поентата да бараат права, па што право и закони ќе донесат?

Согласност со законот за права на геј заедницата, член 12 став 3 се донесува следната одлука:

Секој п***р кој има шупак со дијаметар од 5 цм по природен пат, мора да користи вазелн и притоа истиот да има изглед на јапанско знаме.

-Секој оној кој ќе се одлучи на акт - пенетрација на машки полов орган во машки анус е званично п***р и не може никој да го прекини освен ако влезе некој в соба додека истите тие имаат однос.
-Доколку п***р посака да работи во министерство, слободно отстапете му место, п***р е и има право.
-Доколку п***р не сака да ги плати производите во супер маркетот, пуштете го, п***р е и има право.
-Доколку п***р се вози во такси и седне на мењачот, наместо на седиште, оставете го. Има право да менува брзини,специјалисти се за рикврец.
-Доколку п***р ве залапа, тоа е знак на пријателство меѓу геј и стрејт популацијата.Возвратете со јазик.

Не сериозно, вака би изгледале “права на педерите“? Добро зошто не почнат да бараат права и луѓето кои мочаат со лева рака? Луѓе што косата ја чешлаат со чеше без 1 забец поткршен на крајот?
Или пак, права на sphinx форумџиите? Онака, кој е sphinx на форум да си добие посебни права во државата. Ебате тоа, затуцана нација, па што ако се рокал во газот што го прави тоа него посебен или...незнам па и права да добие? Ако е п***р, нека се рока, никому ништо:)
Што да ти се одговори, а човек да не си згреши душа? :/

• Ми се допаѓа
Реакции: Markov

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,528
443
Скопје
Секој има право на избор на сексуална ориентација..........НО, не сакам да гледам лигавење по јавност, и утре ден кога ќе бидам родител кога ќе шетам во парк со моето дете да го гледа тоа, пошо нели, околината има големо влијание врз нас како личности...
Исто се согласувам со повеќето членови, дека нема потреба од никакви паради,јавни настапи,докажувања дека машките повеќе сакаат машки од женски или дека женските повеќе сакаат женски од машки.... Зошто мора да се докажувате некому? Сепак, ваша интима е , не не интересира нас останатите.
И последно нешто за коешто сум најголем противник е посвојување деца од страна на геј семејство...мислам ви се молам, на кого детето ќе се обрати со „мамо“ а на кого со „тато“ ?! Доколку двајца мажи посвојат девојче, кој од двајцата ќе ја советува и ќе биде со неа кога таа да речеме ќе ја добие својата прва менструација? Какви зборови ќе и каже за да ја запознае со таа појава ?! На кој од двајцата да се довери кога ќе го има своето прво сексуално искуство?! На кој од двајцата да се пожали ако има некој проблем на некое интимно место кое треба да се види?!
Никако не може Геј семејство, да биде нормално семејство со многу среќа и хармонија без проблеми и слично...
И уште не ми е јасно КОИ права ви се скратени?!
Ете нели имаме геј членови, ако сакаат нека бидат љубезни и нека ми одговорат..

• Ми се допаѓа
Реакции: Black Mamba and Podem

бајц

Нов член
29 февруари 2012
2
0
1
28
Не сакам никаква работа да имам со нив.... гледам да ги одбегнувам....сепак тоа е нивна работа, но не е нормално

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Би го следел примерот на Адолф Хитлер, и би направил сапун од нив.