Хомосексуалност

Mert_turkey

Нов член
15 април 2017
3
0
1
41
Веќе медицината докажа дека не е болест незнам како може да не го разборате тоа, но ти мисли што сакаш. Љубовта не познава пол,време,место вера

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Веќе медицината докажа дека не е болест незнам како може да не го разборате тоа, но ти мисли што сакаш. Љубовта не познава пол,време,место вера

Океј разбирам дека љубовта не знае за место, време ќе речев па и години да не осетев на своја кожа.. 8 год сме разлика а ја тек сега осеќам тоа преживеаното негово дека мене ми фали дека сега мене ми е време тоа да го живеам. Не оти некој ми брани туку верена сум, јбг.. Туку друг ми беше муабетот со годините.. Ај жити се како нема врска .. Јас на 21 год да поминам покрај тебе со дедо од 70 год нема да ме загледаш нема малце да ти е чудно??
Обично вакви работи и не коментирам секој има право да живее како си сака ама дека сум против Да сум.. И тоа многу..
И уште нешто, знајте дека во љубовта ИМА граници .. И последици

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Ќе ви цитирам во целост, но скратено, еве што свети Павле пишува во своето послание до Римјаните:

…и мажите исто така; оставајќи го природното зближувањсе со женскиот пол, се распалија со желби еден кон друг…

…и мажите исто така; оставајќи го природното зближувањсе со женскиот пол, се распалија со желби еден кон друг…

…правдата Божја ДЕКА ОНИЕ ШТО ВРШАТ ТАКВИ ДЕЛА ЗАСЛУЖУВААТ СМРТ…

Па ајде сега педери, лезбејки и слични грешки на природата, поднесет кривична против Бога, или евенутално против Св. Павле.

07.07.2017

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Ќе ви цитирам во целост, но скратено, еве што свети Павле пишува во своето послание до Римјаните:

…правдата Божја ДЕКА ОНИЕ ШТО ВРШАТ ТАКВИ ДЕЛА ЗАСЛУЖУВААТ СМРТ…

Па ајде сега педери, лезбејки и слични грешки на природата, поднесет кривична против Бога, или евенутално против Св. Павле.

07.07.2017

Поголема глупост од ова не сум прочитала. Ако заслужуваат смрт луѓето тогаш и тие што полово општат со две лезбејки заслужуваат.
Кога ќе научите дека Бог не постои, а вие фрикови по цркви, светци и религија треба да се запознаете со наука. Да ви се освежи мозокот малце.
Со вакви размислувања само назад МК ќе си е, ќе си тапка во место.
Исто и тие се луѓе, научете се да ја прифаќате сексуалната ориентација на другите, ако сакате самите да бидете прифатени.
Светци и тракатанци спомнува хахахаха, ах бе (star).

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Епа со овие твој размислувања и со на многу други во Македонија,а и во другите држави повеќе луѓе за жал умираат од колку што се раѓаат,а вие и понатаму подржувајте нешто што не е ПРИРОДНО.
Значи за да се размножуваме потребен е примерок од маж и жена,а не од мажи маж или обратно,за да се оплоди слонот потребна е слоница,а не слон,исто така како куче и кучка,мачка и мачор не може истополови животни или луѓе да се оплодат,како тоа на многу од вас ви е соодветно одноосно нормално кога е спротивно на природата ??

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Темата не е за оплодување. Темата е хомосексуалност. За размножување лесна работа. Не му е на секој дојдено дете да гледа, посебно ако лицето од спротивниот пол не знае да си го чува во пантолоните.
Што дека ќе имаш дете и ќе се размножиш, ако немаш љубов, почит и разбирање ?
Има сега различни начини за оплодување, па дури и самиот сексуален чин не секогаш води до спојување на јајце клетката со сперматозоидот.

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Па тоа значи ако гледаме реално на таквото одобрување човекот може и да ја пронајде љубовта со кобила или пример со магарица и тоа вие нормално ќе го оправдате само затоа што сме ја пронашле љубовта ??

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Ова е друга проблематика која не е природна,а не суди не е за неприродни работи.

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Не може со животно зошто животното нема потсвест и неговиот живот се базира на инстинкти.
За луѓето е значајна свеста и свесното размислување. Хомосексуалноста постоела од секогаш и ќе постои исто како и оргиите и свингерството.
За размножување зборуваш, а сам не си спремен на таков чекор. Затоа седи си и ќути си. Оди си во црква секоја Недела и моли се пред Бог. Остави ги луѓето да бидат среќни.