Хомосексуалност

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
ok , vidi ne sakam da se natprevaruvame , ovcarski e ...
Prosto ke ti kazam , ednostavno ne go podrzuvam toa i nema idnina so toa ,pa neli e taka , kakov plod ke vrodi maz so maz aj kazi iskreno ?
ima li sto da se kaze posle odgovorot ??
ok e toa si e tvoe mislenje i ne ti rekov ne misli taka , sekoj ima pravo neli ?
samo sto iskreno da se izneseme , sto e prirodno i realno ? !
Кој се натпреварува? Јас или ти?
Јас во ниту еден момент не истакнав податок за моите сексуални искуства :) Цело време за твоите зборуваме :)

А каков плод ќе вроди жена со жена? Па пријатно ни е за гледање и не ја осудуваме толку жустро.
Јас до некаде го поддржувам Фројд во однос на ова мислење. Тој исто така не го смета чинот за природен, но смета дека е состојба која може да се надмине, но во никој случај не може да се рече дека е болест. Добро, тој ептен генерализира, но да ги извадиме неговите генерализации од игра, и да ја сведеме неговата дефиниција на она основното ќе добиеме: таа состојба на погрешно насочено либидо, може да се надмине, ако индивидуата конечно го пронајде начинот за своите сексуални желби да ги насочи кон различно-половиот објект.
Ама потоа сфаќам дека постојат и животни кои се со хомосексуални желби. И ако повторно ги читаме животните низ дискурсот на Фројд, сфаќаме дека животните се оној Ид од нас, што значи, во есенцијата ни е да имаме хомосексуално чувство кое ни е потиснато. Некои викаат дека самозадоволувањето е исто чин кој ја докажува твојата хомосексуална природа. Сепак, и тоа е одење во крајности.
За крај, да се разбереме, поривод за сексуално задоволство нема никаква поврзна точка со репродуктивноста. Искрено, немаше да постојат кондоми, контрацепција и слично ако секој наш сексуален однос беше поврзан со репродукцијата и не секоја индивидуа на земјава сака да си остави челад. Има и такви што сметаат дека е непотребно и апсурдно. Порано не ги разбирав, денес да.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Кај нас да си геј ти е исто како да си сериски убиец. Премногу глуп народ живее тука.

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Види , ок е може тезава со таквите термини кој анализираат некакво дејство или поттик за истото итн што и да е .
Аналитичари не сме , јас гледано од самото тоа дали е нормално или не е ,а кога мислам на нормално мислам на дадено од природата , од господ ...
Во денешно време е нормално не викам не ,нормални се многу работи нели , само што не го подржувам и јавно си кажувам дека тоа е за мене неприфатливо !
Каква иднина би имале , со посвојуванје деца ?
Па пак доаѓаме на моето дека само така правиме застој во размножувањето , еве земи статистика се повеќе и повеќе луѓе умираат него што се раѓаат , не викам дека за тоа е причина само оваа ситуација али има големо влијание , нели тука се и болестите што ни ги носи новото време итн ...
Генерално мислам дека ќе се сложиш со мене ,а тоа дека реално не е прифатливо иако на широка врата е влезено низ светот ...

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Ти па сега кога ќе кажеш нешто , како сериски убиец ,бре ?!
Не барам никој да се сложи со моето мислење ,само кажав како мислам ,а сега ти ако изиграваш Љубиша Трговчевич немаш потреба , можеш да кажеш паметно нешто , ова како недораснато чоече , многу паметен народ живее кај нас братучед , само што таквите со современи бракови што се се против тоа ,а и знаеш дека такви може требаат за по лесно да се интегрираме во ЕУ , нели сакаат Европска Унија ,па ете тие се сите со модерни сваќања и баш ќе биде онака црвени обравчиња ...

Tantara

Староседелец
31 октомври 2013
456
694
1,103
Не ми пречат, нема зошто да им мешам во манџата :) Искрено повеќе ме плашат потиснатите чувства кај луѓето, скриените хомосексуалци - имаат девојки/сопруги...Не мислам дека е здраво таквите хомосексуални чувства да се потискаат...Сигурно мава на психата со годинии така да живееш, да не можеш да си тој што навистина си...

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Што збориш бре чоек? Наталитетот расте цело време, за пола век населението се дуплирало он се загрижил дека немало да се размножуваат луѓето. Сфашта.

Кога спомнувате природа, не верувам дека не сте виделе кучиња машки да се качат и да се испразнат.

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Добро сега реалната слика е спротивна на твоето вештачко мислење , па и ние машките некогаш ќе си го издркаме али не се празниме на исти пол , така да јас што зборам е точно односно е неодминлив факт ,а само од инат можеш да негираш ,али немаш потреба ;)

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Па ко разуме сватиче, а не мораш да се сложиш со моето мислење , исто не мора да си нервозен ако некој не мисли исто како и ти ;) ...
Мојата заложба дека на сиротите “рикверц“ активисти треба да им се помогне со медицинска нега, дека треба хумано да бидат згрижени во официјални институции со жолти комбиња, каде и онака редовно доброволно одат на третмани !
Ете го официјално мојот став ! :kafe

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
304
186
43
Па ко разуме сватиче, а не мораш да се сложиш со моето мислење , исто не мора да си нервозен ако некој не мисли исто како и ти ;) ...
Мојата заложба дека на сиротите “рикверц“ активисти треба да им се помогне со медицинска нега, дека треба хумано да бидат згрижени во официјални институции со жолти комбиња, каде и онака редовно доброволно одат на третмани !
Ете го официјално мојот став ! :kafe
Сакам нешто да знаеш.
Поради фактот што болеста е неизлечива овие стрејтофобиве што ги викаме тука, општеството реши да ги прифати како такви и да им даде подршка, затоа што се работи за високо хумано општество.
Се направи огромна грешка, се деси полова гетоизација и сега и тој што е и тој што не е се декларира за таков за да добие престижно работно место.
Значи се случи народната пословица-рани куче да те лае.
Лезбејки, педери и феминистки колку сакаш на раководни позиции по фирми и администрација.
Просто е неверојатно да добиеш позиција во фирма ако не си со нив а мора да молчиш затоа што за една ваква реченица како ти што ја напиша на работа ке те направат ненормален, несоцилајизиран и насилен и ке те избркаат на крај смеејки ти се како хиени се.
Тоа е тоа, светот се менува брзо.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina