Кој се натпреварува? Јас или ти?ok , vidi ne sakam da se natprevaruvame , ovcarski e ...
Prosto ke ti kazam , ednostavno ne go podrzuvam toa i nema idnina so toa ,pa neli e taka , kakov plod ke vrodi maz so maz aj kazi iskreno ?
ima li sto da se kaze posle odgovorot ??
ok e toa si e tvoe mislenje i ne ti rekov ne misli taka , sekoj ima pravo neli ?
samo sto iskreno da se izneseme , sto e prirodno i realno ? !
Јас во ниту еден момент не истакнав податок за моите сексуални искуства Цело време за твоите зборуваме
А каков плод ќе вроди жена со жена? Па пријатно ни е за гледање и не ја осудуваме толку жустро.
Јас до некаде го поддржувам Фројд во однос на ова мислење. Тој исто така не го смета чинот за природен, но смета дека е состојба која може да се надмине, но во никој случај не може да се рече дека е болест. Добро, тој ептен генерализира, но да ги извадиме неговите генерализации од игра, и да ја сведеме неговата дефиниција на она основното ќе добиеме: таа состојба на погрешно насочено либидо, може да се надмине, ако индивидуата конечно го пронајде начинот за своите сексуални желби да ги насочи кон различно-половиот објект.
Ама потоа сфаќам дека постојат и животни кои се со хомосексуални желби. И ако повторно ги читаме животните низ дискурсот на Фројд, сфаќаме дека животните се оној Ид од нас, што значи, во есенцијата ни е да имаме хомосексуално чувство кое ни е потиснато. Некои викаат дека самозадоволувањето е исто чин кој ја докажува твојата хомосексуална природа. Сепак, и тоа е одење во крајности.
За крај, да се разбереме, поривод за сексуално задоволство нема никаква поврзна точка со репродуктивноста. Искрено, немаше да постојат кондоми, контрацепција и слично ако секој наш сексуален однос беше поврзан со репродукцијата и не секоја индивидуа на земјава сака да си остави челад. Има и такви што сметаат дека е непотребно и апсурдно. Порано не ги разбирав, денес да.