Хомосексуалност

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
Што е бе ова географија на википедија ми пушташ. За хомосексуалците зборуваме на темава не за држави.
Сега ќе ти каже Мајорот, постојат специхични истражувања од некој си квази научници но за нивните истражувања постојат аргументи кои вечно ги побиваат.
Еволуцијата се движи кон хетеросексуалноста, хомосексуалноста не носи потомство.
Потомство значи клучот на целиот животен циклус на планетава земја, и единствен природен пат за сочувување на сопствениот вид (човештвото) е патот на хетеросексуалноста.
Природната селекција на некои научници како што ја толкуваат води кон хомосексуалност инаку дарвиновата теорија ќе биде погрешна, но на планетава земја не постои хомосексуален вид кој се размножува, тоа е аргументот кој ги побива научниците за кој не си запознаен.
Држисе на традицијата и културата на твоите предци, не забегувај со паметот, затоа на хомосексуалците се препорачува терапија од психијатар.
Тоа е болест немој да го негираш фактот, дека не е болест да не ти донесам 10000 страни кои ќе го потврдат тоа.
Овде не се работи за традиција. Јас не сум геј, и нема ни да бидам, сум се родил како хетеро и тоа е тоа. Но, имам пријатели хомосексуалци и лезбејки, кои целосно ги разбирам. Тие не се криви што се родиле со таква сексуална ориентација, и верувај дека дел од нив одат на психијатри, но психијатрите им велат дека треба да се соочат со фактот дека се така родени, и да го прифатат тоа, за да бидат среќни. Хомосексуалноста е тргната од листата на болести уште одамна, не ми текнува која година беше.. ќе проверам.

А за тоа со потомството, па има многу луѓе хетеросексуалци кои што се стерилни и немаат никаква шанса да имаат свое сопствено дете (и за тоа не се тие криви). Зарем и тие луѓе ги мразиш?

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Да бараме да се излечи хомосексуалец, е исто ко обична девојка преку екран да бара Бред Пит да се заљуби во неа.
Чувство е, нагон, нормално, не може да се контролира ебаго.
И ако ние сега по форуми мериме ташаци колку сме за или против некоја социјална група, демек готово, ќе придонесеме нешто и крај, ќе ги снема, а нас ќе ни изградат споменик.
Blame it on the Greeks.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Овде не се работи за традиција. Јас не сум геј, и нема ни да бидам, сум се родил како хетеро и тоа е тоа. Но, имам пријатели хомосексуалци и лезбејки, кои целосно ги разбирам. Тие не се криви што се родиле со таква сексуална ориентација, и верувај дека дел од нив одат на психијатри, но психијатрите им велат дека треба да се соочат со фактот дека се така родени, и да го прифатат тоа, за да бидат среќни. Хомосексуалноста е тргната од листата на болести уште одамна, не ми текнува која година беше.. ќе проверам.

А за тоа со потомството, па има многу луѓе хетеросексуалци кои што се стерилни и немаат никаква шанса да имаат свое сопствено дете (и за тоа не се тие криви). Зарем и тие луѓе ги мразиш?

1. Или другарите те лажат , или докторите ги лажат, или ти мене ме лажиш.
2. Грешка си провери.
3. Што зборуваш човеку, од каде ти текна за ова?

Браковите со маж и жена не се потребни иако луѓето се стерилни? Постои вештачко оплодување.
Не ги мразам хетеросексуалците во заблуда си со твоето прашање.

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
1. Или другарите те лажат , или докторите ги лажат, или ти мене ме лажиш.
2. Грешка си провери.
3. Што зборуваш човеку, од каде ти текна за ова?

Браковите со маж и жена не се потребни иако луѓето се стерилни? Постои вештачко оплодување.
Не ги мразам хетеросексуалците во заблуда си со твоето прашање.
Хетеросексуалците се оние како што си ти, melpomena, јас.. но има доста хетеросексуалци кои што се стерилни, којшто не можат да имаат сопствено дете, и единствена шанса им е да посвојат.. и не реков дека браковите не се потребни. :)

А за хомосексуалноста прашај некој психијатар, и ќе видиш што ќе ти кажи. Толку од мене.

Поздрав.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Хетеросексуалците се оние како што си ти, melpomena, јас.. но има доста хетеросексуалци кои што се стерилни, којшто не можат да имаат сопствено дете, и единствена шанса им е да посвојат.. и не реков дека браковите не се потребни. :)

А за хомосексуалноста прашај некој психијатар, и ќе видиш што ќе ти кажи. Толку од мене.

Поздрав.
1. Постои вештачко оплодување по втор пат ти кажувам.
2. Со нашиве "стручнаци" да се консултирам , подобро на јутуб ќе порабам помош одколку од нашиот "стручен кадар".
Поздрав.

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Ваква тема не видов на форумов, ако има избришете ја оваа. :)

Па, каков е вашиот став кон LGBT популацијата?

Јас ги поддржувам, и мислам дека тие треба да ги имаат сите права како и хетеросексуалците, да можат да се венчаваат со партнерот, и да основаат семејство со него.

kako 'e osnovaat semejstvo koga ne mozat da se razmnozuvaat gi krsat pravilata na prirodata !!!
sloboda neka imaat ama nekoi prava sepak se za heteroseksualnite edinki.

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid

Поздрав.

Вишак на естроген хормон (женски хормон) дизбаланс на хормоните
значи је до некаде болест.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Постојат и кај нас, ама имаат значително помали права на пр. од оние во Холандија.
И воопшто не си во право дека хомосексуалноста е избор. Еве на пр. јас познавам хомосексуалец, којшто живее со семејството (маж и жена), но сепак тој се родил како хомосексуалец и таков ќе си остане. Ништо неможе да влијае на сексуалната ориентација. Ти хомосексуалноста ја имаш помешано со педофилијата.. што во никој случај не може да се споредува.
Се надевам дека беше саркастичен за тоа дека не правам разлика што е педофилија а што хомосексуалност.:rolleyes: Не е роден како хомосексуалец, кога бил мал ако му давале да игра со кукли, ако преферирал да се дружи со девојки, ако имал комплекс на пониско ниво на самодоверба па да ги гледа другите "алфа" машки и многу други ИКС фактори е многу поверојатно да стане хомосексуалец. Сите се раѓаме исти и еднакви, психата не диференцира.

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Баш вчера ја дискутиравме оваа тема во училиште
Мое мислење е дека секој има право да прави што сака...Дали ке спие со личност од ист или пак од разликчен пол си е само негова одлука...Исто така имаат и право на брак...Ноо кога тука ке го земеме и посвојувањето тогаш сум категоричноо ПРОТИВ....Замисете каков живот би имало тоа дете во една балканска средина..значи да не заборавиме ние живееме на балкан,нас ни е таков менталитет...Па тоа дете ни криво ни должно ке биде подложено на секакви матретирања и деградирања...сите ке го исмеваат ,утре нема да може да се ожени....ако се дознае дека има родители од ист пол...Исто така не ја разбирам потребата од правење на геј парада...Со парада нема да постигнат ништо само револт помеѓу лугето...Што мислат дека ако ги видиме 100 мажи како се лапаат во ист момент ке им дадеме дете да посвојат?
Парадата не е убав пример за малите деца..за они што од лугето околу нив гледаат како да се однесуваат ;)
Така да се на се...тоа што си прават во нивниот дом нека остане тамо...нема потреба да излегуваат на улица и јавно да кажуваат дека се гејови...Големото чудо....И секако деца посвојување НЕ

• Ми се допаѓа
Реакции: The_Mayor and Hip.Hop_MKD

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
Кажав и во другата не ми пречат повеќе како што ми пречеа порано, само да не посвојуваат деца и да не прават од тие глупавите нивни паради..:eek

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky and Bum-Bum