Овде не се работи за традиција. Јас не сум геј, и нема ни да бидам, сум се родил како хетеро и тоа е тоа. Но, имам пријатели хомосексуалци и лезбејки, кои целосно ги разбирам. Тие не се криви што се родиле со таква сексуална ориентација, и верувај дека дел од нив одат на психијатри, но психијатрите им велат дека треба да се соочат со фактот дека се така родени, и да го прифатат тоа, за да бидат среќни. Хомосексуалноста е тргната од листата на болести уште одамна, не ми текнува која година беше.. ќе проверам.Што е бе ова географија на википедија ми пушташ. За хомосексуалците зборуваме на темава не за држави.
Сега ќе ти каже Мајорот, постојат специхични истражувања од некој си квази научници но за нивните истражувања постојат аргументи кои вечно ги побиваат.
Еволуцијата се движи кон хетеросексуалноста, хомосексуалноста не носи потомство.
Потомство значи клучот на целиот животен циклус на планетава земја, и единствен природен пат за сочувување на сопствениот вид (човештвото) е патот на хетеросексуалноста.
Природната селекција на некои научници како што ја толкуваат води кон хомосексуалност инаку дарвиновата теорија ќе биде погрешна, но на планетава земја не постои хомосексуален вид кој се размножува, тоа е аргументот кој ги побива научниците за кој не си запознаен.
Држисе на традицијата и културата на твоите предци, не забегувај со паметот, затоа на хомосексуалците се препорачува терапија од психијатар.
Тоа е болест немој да го негираш фактот, дека не е болест да не ти донесам 10000 страни кои ќе го потврдат тоа.
А за тоа со потомството, па има многу луѓе хетеросексуалци кои што се стерилни и немаат никаква шанса да имаат свое сопствено дете (и за тоа не се тие криви). Зарем и тие луѓе ги мразиш?