Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Препорачајте некое филмче must see? Вчера го погледнав Elysium али го исклучив на половина, ги мачев очите, а и себе си. :eek

I Origins, Another Earth, Predestination, Only Lovers Left Alive, Lucy.

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
  • Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Se7en > Фајкла.
Чисто коа споредуваме 2 Финчера.
Се согласувам со ова мислење. :)
За мене на пример во Seven повеќе се гледа она вистинското од Финчер, а и крајот не е баш предвидлив кога се гледа прв пат.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Се согласувам со ова мислење. :)
За мене на пример во Seven повеќе се гледа она вистинското од Финчер, а и крајот не е баш предвидлив кога се гледа прв пат.
Иако и двата се доста добри, Фајкла мислам дека е малку повеќе претенциозен да ја покаже пораката, за разлика од Se7en. Se7en е пореалистично прикажан според текот на прикаската, вистинска детективска прича, дека ни тие не се богови и потклекнуваат на слабости.
Фајкла е баш тоа спротивното, дека откако губиш све, можеш да почнеш одново. Али ела да те видам на 35 години коа би изгубил се` што си градел, дали е толку возможно. Повеќе е тинејџ бед-ес муви.

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Иако и двата се доста добри, Фајкла мислам дека е малку повеќе претенциозен да ја покаже пораката, за разлика од Se7en. Se7en е пореалистично прикажан според текот на прикаската, вистинска детективска прича, дека ни тие не се богови и потклекнуваат на слабости.
Фајкла е баш тоа спротивното, дека откако губиш све, можеш да почнеш одново. Али ела да те видам на 35 години коа би изгубил се` што си градел, дали е толку возможно. Повеќе е тинејџ бед-ес муви.
Прав си нема што. Баш заради таа детективска приказна повеќе го сакам Seven.
Fight Club тинејџ бед-ес, па може да се каже. Еве признавам од прв пат не ја сфатив пораката, дури од вториот пат, така да и тука прав си. :)
А уствари овие два филма не може да се споредуваат меѓу луѓе со различни вкусови, секој ќе си тера по неговиот вкус. На пример мене и двата филма ми се супер, добро еве Fight Club го сакам заради крајот и таа бед-ес приказна, кога поубаво ќе се гледа се наоѓа таа скриена порака што е.
Почнав по два пати едно исто пишувам. :D

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Севен е одличен филм ама сепак е само трилер. Ако времето е некаква мерка за квалитет тогаш гарантирам дека и по 20 години ќе се гледа Фајт клуб, ќе се расправа за идеологијата (Анархија) и ќе се смета за култен филм, а Севен малку потешко...
Не се бед ес ликовите во Фајт клуб туку очајници, десперадоси и отпадници кои го фаќаат последниот воз кон живеење достоен живот и слобода.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*