Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Севен е одличен филм ама сепак е само трилер. Ако времето е некаква мерка за квалитет тогаш гарантирам дека и по 20 години ќе се гледа Фајт клуб, ќе се расправа за идеологијата (Анархија) и ќе се смета за култен филм, а Севен малку потешко...
Не се бед ес ликовите во Фајт клуб туку очајници, десперадоси и отпадници кои го фаќаат последниот воз кон живеење достоен живот и слобода.
Па тоа и кажувам - Фајкла е више ради филозофија и памет „истурвање“ а Се7ен е повеќе као крими филмче. Со таа разлика што као што погоре Асасинов спомна дека зависно од период и вкус едното ќе го надвладеува другото. Искрено во овој период малку ми е смачено од филмови кои имаат претенциозен карактер налик на V, Фајкла, Mr.Nobody.... Се` зависи од периодот и моменталниот вкус.

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Или со други зборови, Севен е филм.
Фајт клаб е филм - филмиште.
Познат е по феноменалните сцени и феноменалните актери. А јас најмногу го сакам заради:
"The things you own, may end up owning you".

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Или со други зборови, Севен е филм.
Фајт клаб е филм - филмиште.
Познат е по феноменалните сцени и феноменалните актери. А јас најмногу го сакам заради:
"The things you own, may end up owning you".

Не дека сакам да изиграам пицајзла али овој цитат со слична конотација го има и кај Trainspoting. :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Не дека сакам да изиграам пицајзла али овој цитат со слична конотација го има и кај Trainspoting. :zelen
Choose good health, low cholesterol...
HOW IN A WORLD WITH BACON?:zelen
Ај заминавме офтопик:) Онтопик, до моменталното расположение е и до периодот во кој што си. Ама сепак според мене:
Fight club;
....
.......
.......
.... Se7en :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Choose good health, low cholesterol...
HOW IN A WORLD WITH BACON?:zelen
Ај заминавме офтопик:) Онтопик, до моменталното расположение е и до периодот во кој што си. Ама сепак според мене:
Fight club;
....
.......
.......
.... Se7en :)
Se7en
Fight Club

Останатите филмови на Финчер :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
По препорака (на... не ми текнува членот, но мислам женско беше :D ) го изгледав Predestinatiot и е навистина интересен!!!11

• Ми се допаѓа
Реакции: MissChievous

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Ми се допадна филмот Fury, тензичен беше моментот кога се бореа против Tiger тенкот, пред се' поради глумата! Океј беше филмот, иако на крај при неподвижен тенк останаа да се борат, секоја чест, но вакви RAMBO потези... многу нереални се.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ми се допадна филмот Fury, тензичен беше моментот кога се бореа против Tiger тенкот, пред се' поради глумата! Океј беше филмот, иако на крај при неподвижен тенк останаа да се борат, секоја чест, но вакви RAMBO потези... многу нереални се.
Дај ти ако знаеш кажи ми. Tајгерот вистински ли беше како тој во војната или нешто копија правеле?