Non-Stop (2014)
http://www.imdb.com/title/tt2024469/
Конечно филм што вреди бар да се спомне ко изгледан.
Бил е задолжен да надгледува еден од многуте летови кои одат од Њујорк кон Лондон. Борејќи се со сопствените демони, не ни насетува дека овој лет нема да е ко другите, сѐ додека не почне да добива пораки од мистериозен патник од авионот кој се заканува дека ќе убива по еден човек на секои 20 минути доколку не му биде исплатена одредена сума пари т.е. 150 милиони долари.
Бил прави сѐ што е во негова моќ да спречи трагедија, но среќата не е секогаш на негова страна, а и мотивите не се секогаш јасни ко што се чинат.
Сценариото е прилично напнато, има постојана акција и дефинитивно ќе ве остава постојано да се запрашувате, да погаѓате и да кроите теории.
Јас само во два наврати погодив.
Освен делот каде во типичен бедес стил пиштолот лета сред воздух, херојот го фаќа и го пука непријателот сред чело (не е јак спојлер, донт вори), ова е прилично кул филмче, онака, ко гилти плежр ми се овие со Лиам Нисон кај што е мадафакер, а Џулиен Мур ми е прекрасна актерка, мислам дека и ќеркичката ѝ е во филмот, неверојатно си личат. Од мене 8/10.