Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)

Harvie

Староседелец
8 декември 2014
83
59
1,018
@Outrider :
1. Ако сум нов на форумов, не сум нов на форуми ;)
2. Понекогаш и молчењето многу кажува. Во случајов - многу повеќе од твојот километарски пост.
3. Не ме засегаат мислења на луѓе кои:
а. Не знаат сами да си најдат линк од торент фајл;
б. Немаат вкус (да, го тврдам тоа за било кој што ќе се обиде да убеди некого дека некој fu**ing анонимус е подобар режисер од Ларс фон Триер).

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
@Outrider :
2. Понекогаш и молчењето многу кажува. Во случајов - многу повеќе од твојот километарски пост.
б. Немаат вкус (да, го тврдам тоа за било кој што ќе се обиде да убеди некого дека некој fu**ing анонимус е подобар режисер од Ларс фон Триер).
Според тебе кој е најдобар режисер?

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
@Outrider :

Па тогаш би требало да знаеш како оди тоа на форум.
Се` е до перспектива, од кој агол се гледа на ситуацијата, често молчењето ништо не кажува, освен тоа дека некој нема што да каже... знаеш некој кој молчи во друштво и некој ќе си рече `бооо паметен чоек` а тој пустиот уствари нема шо да каже и не отвара уста, затоа е битен аголот :kafe
А за торент, шта речи, премногу ми е комплицирано па затоа по форуми барам од луѓе да ми пратат и така, освен за дискусија форумот знае да послужи и за помош на нас, информатички предизвиканите...:)

За вкусови јас си дискутирам па макар тоа бил вкусот за свежо пресечен клит...

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

Harvie

Староседелец
8 декември 2014
83
59
1,018
Според тебе кој е најдобар режисер?
Дарен Аронофски ми беше мојот број 1 од холивудските пред да го сними новото комерцијално срање, такозвано Ное. Финчер, Андерсон (Вес, не Пол Томас), па и Иствуд, Нолан, Далдри и Тарантино ми се некаде на врвот на листата. Од неамериканските: Кишловски, Анг Ли, Ињариту, Алмодовар, Бертолучи, Тарковски, Бергман... ми текнуваат од прва.

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Дарен Аронофски ми беше мојот број 1 од холивудските пред да го сними новото комерцијално срање, такозвано Ное. Финчер, Андерсон (Вес, не Пол Томас), па и Иствуд, Нолан, Далдри и Тарантино ми се некаде на врвот на листата. Од неамериканските: Кишловски, Анг Ли, Ињариту, Алмодовар, Бертолучи, Тарковски, Бергман... ми текнуваат од прва.
Финчер мајсториште, Иствуд одличен, Тарантино лудак но му ги сакам филмовите. :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
@Altaïr пошто си љубител на постари филмови, ги имаш гледано Граѓанинот Кејн (1941) и Третиот човек (1949)? Двата се со Орсон Велс, ги гледав на ХРТ порано, за Кејн има јак хајп по некои сајтови пишуваше дека бил еден од најдобри филмови евер а третиот човек имал доста јак саундтрак за тоа време, не се лоши воопшто, сега не знам тоа за најјак филм е претерано ама без разлика...

Прееска видов реклама на ХРТ-3 дека ќе имало филмски маратон непрекинато од вчера па се до 8.јануари :eek:, само филмови без прекин, без реклами и тоа најмногу постари, култни, класика и слични, ако ја фаќаш ѕирни програма :)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
@Altaïr пошто си љубител на постари филмови, ги имаш гледано Граѓанинот Кејн (1941) и Третиот човек (1949)? Двата се со Орсон Велс, ги гледав на ХРТ порано, за Кејн има јак хајп по некои сајтови пишуваше дека бил еден од најдобри филмови евер а третиот човек имал доста јак саундтрак за тоа време, не се лоши воопшто, сега не знам тоа за најјак филм е претерано ама без разлика...

Прееска видов реклама на ХРТ-3 дека ќе имало филмски маратон непрекинато од вчера па се до 8.јануари :eek:, само филмови без прекин, без реклами и тоа најмногу постари, култни, класика и слични, ако ја фаќаш ѕирни програма :)
Граѓанинот Кејн ми е гледан. И јас мислам дека е претерано тоа дека е најдобар филм, јас би кажал 3-4 подобри. А другиов не ми е гледан, ќе пробам да го најдам и ќе го изгледам.
Хрт не фаќам :( отсекогаш давале добри филмови, ете и сега што викаш без престан ќе давале, баш ми е криво што ја немам. :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Добар плот твист имаше во Стохнерст лудницата :kafe Бен Кингсли и Мајкл Кејн, шта речи. И Кејт Бекинсејл (inlove) Не знам дали навистина во тоа време постоеле апарати за електрошокови и малку беше пропуст тоа со главниот лик демек од кататонична состојба за два месеци да се преобрази во доктор во кој никој нема да се сомнева, ајде да кажеме умот се вклучил и сето тоа, чисто физички е невозможно, можеа да го остават да биде студент како шо рече ама вака имаше појак плот твист на крај :zelen

Само јас навивав за лудаците да победат? :^)

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Harvie

Староседелец
8 декември 2014
83
59
1,018
Супер филм стварно, сакам да добие една номинација за оскар ако веќе не го освојува. А Финчер сакам да го освои оскарот, номинација сигурен сум дека ќе добие. Статуетката му бега два пати до сега, третиов е среќен. :)
Ќе добие уште една номинација Финчер, ама оскарот оди или кај Ињариту, или кај Линклејтер. Финчер е во сенка на нив годинава. ;)