Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Guardian Of The Galaxy

Отвори ја прикачената датотека 22233

Одлично авантуристично sci-fi филмче. Група интергалактични криминалци ќе бидат приморани да се борат заедно против фанатичниот воин Ронан кој сака да завладее во универзумот. Филмот е преполн со (3D) ефекти, иако е крајно нереален по приказна, ефектите се неверојатно реални. Има екстремно многу акција, ни на момент не опаѓа динамичното одвивање на дејствието и ниту на момент не е ни најмалку досаден. Го препорачувам за тотално искулирање особено доколку имате така малку поголем плазма телевизор и така малку подобро домашно кино.

Трејлер.

П.С. Филмчево има одлична музика. :zelen
Да не го гледаше случајно со 3D наочари?
Многу е јако така. :)

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Да не го гледаше случајно со 3D наочари?
Многу е јако така. :)

Не, си го глеав дома на лаптоп. Имаше еден куп 3д моменти, не знам колку пати си реков: "Damn, ова ќе беше добро 3D да го видев!".

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Не, си го глеав дома на лаптоп. Имаше еден куп 3д моменти, не знам колку пати си реков: "Damn, ова ќе беше добро 3D да го видев!".
Не би било добро, супер би било. Филмов е баш за гледање во 3d, па ако имаш и добар телевизор, перфекција. Ама добро е и на лаптоп, супер филм е. :)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Gone Girl (2014)
http://www.imdb.com/title/tt2267998/?ref_=nv_sr_1
И покрај тоа што не сакам да гледам филмови подолги од два часа, овој ми задржа внимание. Ок, имаше моменти и досадни сцени, но добар во секој случај. Башка тоа дека Бен Афлек ми е симпатија. :zelen
Филмов е заснован според бестселер на Џилијан Флин а Финчер е вистинскиот избор за ваква приказна.
Приказната започнува на денот кога брачниот пар Ник и Ејми ја прославуваат пет годишнината од бракот. Истата ден Ејми исчезнува а медиумите го прават Ник главен осомничен за нејзиното исчезнување. Постепено почнуваат да се откриваат нивните брачни тајни и сите пронајдени докази не му одат баш во прилог на Ник. Но се случува пресврт кој верувам никој од вас што го гледал не го очекувал.
Препорачувам, мада мислам дека јас бев последната тука што не го имаше гледано. :)
Јас па мислам ти прва го гледаше, мене не ми се троши нет. Не можам да најдам добра снимка уствари можам ама од 4 и нешто гига, помала сакам. :)
Од каде го симна ти?

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Јас па мислам ти прва го гледаше, мене не ми се троши нет. Не можам да најдам добра снимка уствари можам ама од 4 и нешто гига, помала сакам. :)
Од каде го симна ти?
Јас ќе ти пратам торент ама покасно ако не ти е проблем.

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Stonehearts Asylum го има гледано некој?

Знам нешто со лудница бил филмот а обично кога дејството се дешава во лудница се работи за јак филм, лудаците ги затвориле лекарите и тие ствари а Бен Кингсли бил главен лудак само сеуште нема добра снимка, освен со камери на кино (facepalm)

@Хоуп* прати ми и мене торент (ако е до 1,8ГБ макс.) :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп* and Altaïr