Филмски клуб

Io Sono

Староседелец
27 јуни 2015
422
431
673
A Galaxy far, far away...
About Time e многу подлабок филм од Time Traveler's Wife. A главниот актер е син на Brendan Gleeson, еден од најпознатите британски актери. Мене ми се допадна неговата улога и мислам дека е добро што не му ја дадоа на некој познат актер (Хју Грант де...) Вака филмот си остана ненаметлив и без вистински ѕвезди можевме да се фокусираме на приказната.

Се надевам ви се допадна, идејата ми беше да предложам нешто лесно и не така познато. Следен пат кога ќе сум на ред ќе одиме со потешки содржини.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and Хоуп*

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Случајно кога барав нешто по Замунда, ми излезе филмов како предлог и кога го отворив, видов добра оцена, Жан-Лук Годар и Брижит Бардо, па морав да го ставам во темава, за да го изгледам. Станува збор за Le Mepris (во превод Презир) француски филм од 1963г. кој претпоставувам дека на повеќето не им е гледан.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
About Time e многу подлабок филм од Time Traveler's Wife. A главниот актер е син на Brendan Gleeson, еден од најпознатите британски актери. Мене ми се допадна неговата улога и мислам дека е добро што не му ја дадоа на некој познат актер (Хју Грант де...) Вака филмот си остана ненаметлив и без вистински ѕвезди можевме да се фокусираме на приказната.

Се надевам ви се допадна, идејата ми беше да предложам нешто лесно и не така познато. Следен пат кога ќе сум на ред ќе одиме со потешки содржини.

...ирски актери (party)

• Ми се допаѓа
Реакции: Io Sono

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Глисон има играно во филмој каде што убива британски аскер...:zelen
Е сеа за Ван Дам знам дека е доајен на белгиската кинематографија, само за Долф Лундгрен не сфатив дали е швеѓанец или норвежанец :D

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Долф Лундгрен е русин. Не ти е гледан Роки IV? :)

Го имав начекано на некоја телевизија еднаш, пола беше поминат филмот ваљда ама сепак доволно видов за да се уверам во феноменалното актерство на Лундгрен, тој израз, тој широк спектар на емоции кои знае да ги долови...

• Ми се допаѓа
Реакции: Io Sono

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Нешто како first world problems од тоа време, брачни проблематики, некој просечен лик оженет со high demand and high maintenance жена, (не дека таа беше нешто натпросечна во било што освен изгледот) и тие ствари е сега колку шо разбрав типката си имала стандард за праф маш кој ликот не успеал да го запази пошто не се возбуди кога америчкиот продуцент (се сомневам дека се работи за вистински неандерталец) почна да и се удвара на нималку суптилен начин... и ја остави да ја превезе а тој зеде такси, после имаше нешто слично на бродот кога неандерталецот ја покани во соба а овој сопругот не сакаше да решава него одлучи таа да си реши шо и како...
А се знае дека праф маш не остава жена сама да решава шо ќе праи...hence жената почна да го презира како слабак :kafe
Изгледа прича за одередна категорија на жени со кои брак или врска е пат во пеколот, симболично прикажан преку сударот на алфа ромеото со цистерната на крај...

Кога почна филмот цело време беше со тегачење на Брижит Бардо и покажување на нејзините, за тоа време неверојатни облини, па дури и досадњикаво делуваше, после сценариото фати чекор со филмот :zelen

Наравоучение - мажи, бегајте од жени на кои треба да им бидете маж, татко и стопан истовремено, како од наезда на Монголи...
Мора да се напомене дека ликот веројатно флертуваше со таа преводителката, факат кој не ја изнервира жена му, пошто нели праф маш се пушта на жени...

Главниот лик ок одигра, стандард ништо посебно.
Старчето било Фриц Ланг, немачки култен режисер од стари времиња, симпатичен лик.
Продуцентот, ружна, неотесана и како со тесла делкана фаца, како излезен од документарец за неандерталци со скромни актерски можности, некако делуваше крајно тупаво, како да му е тесно во оделото, како да се мачи пред камера...

Шо беше тоа со членската книшка од комунистичка партија не разбрав баш...

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Јaс се извинувaм aмa немaв нерви дa гo дoгледaм дo крaј. Се мaчев целa неделa aмa ете се предaдoв.
Сaaт време кaкo гледaв ми пoминa вo "дaли ги сaкaш мoите нoзе, дaли гo сaкaш мoјoт зaдник, дaли сум убaвa oд пoзaди, пoвеќе ти се дoпaѓa мoјoт зaдник или мoите грaди". И другaтa пoлoвинa вo преведувaње oд aнглиски нa фрaнцуски.
Кoлку штo сфaтив a ништo не сфaтив, прикaзнaтa нештo се врти oкoлу стрaстa, љубoмoрaтa и неверствoтo, aмa не мoрa дa знaчи пoштo не се ни трудев дa дoзнaaм и дефинитивнo филмoт и кo негo вaквите не се зa мене.

Не гo изгледaв дo крaј мoже крaјoт гo крaсел делoтo, јaс и реткo, скoрo никoгaш не судaм зa некoј филм без дa гo изгледaм, aмa oвде имaв некoе јaкo чувствo декa истoтo ќе гo мислaм дo крaј.
@Luckky предлoг ?

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
@Хоуп* дубоко си ме разочарала, бар ти гледаше драми. :D

Жалам што самиот филм беше досаден и што понесен од оценката го предложив, иако се двоумев за овој и уште еден. (тој 101% ќе беше повозбудлив)

И јас три дена го гледав филмот, од што ми беше досаден, ама си викав, ај може до мене е, не е толку досаден. Уствари се` се врти околу тоа дека ништо не е трајно и дека денес те сакам, утре не те сакам. Поента што можела да се пренесе у 10 минутно краткометражно филмче..

Од глума никој не ми беше уау, мажот ми беше толку ноншалантен, што дури и да му побараа да спијат со жена му ќе речеше, ти одлучи, јас ова за тебе го правам. Продуцентот лигав тип со никаква насмевка ко секој втор сељак низ град што мисли дека ако има некој денар повеќе може што сака да прави и како што рече Аутрајдер погоре, натпросечна типка во изглед, ама потпросечна во мозок што секогаш си фаќа глуп дечко. Ствари кои секојдневно ги гледаме, па веќе и ни делуваат банално.

Единствена позитивна карика во филмот ми беше околината во кој беше снимен вториот дел од филмот, Капри мислам беше.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп* and Outrider