На 25 Мај 2000 матурирав и од први Јуни почнав на работа. Во Октомври подоцна почнав на Економски факултет на УКИМ. 2004-та година начекав одлична и експоненцијално проспаритетна работа која ме натера да баталам еконмоски факултет при крај на 3-та година и ме натера да се преориентирам на информатика. Завршив во 2009-та година, па се вратив на економски да довршам. Тек Јуни 2010-та година завршив и со економскиот, а веќе имав сменето 4 компании.
Јас си знам како ми беше, по 10 саати секој ден работа и неброена количина испити. Неколку пати ми се случуваше да ме будат во Браќа Миладоновци библиотеката кога затвораше во 10 саат. Претходно затвораше во 9, сега продолжија, работи мислам цела ноќ.... сум заборавил. Во ретроспектива, целиот тој период ми е некако како низ магла. Ич немав трема на испити пошто немав ни време за трема, работев бајаги, заработував фино за наши стандарди дури работев и во странство па се враќав само за на испит без некои фенси подготовки.
И така, си минаа годините, косата ми побеле од страните и ми падна кај залисците