Тетоважа

Podem

Староседелец
15 февруари 2012
363
356
1,063
300.000.000 BC
Не знам што би било со тетоважава за некоја година, ама ремек дело е !

Отвори ја прикачената датотека 17324

Сега е пролет на сликата, али за некоја година екстремна зима ќе биди или нуклеарна катастрофа.

Пред некоја година мој пријател си направи тетоважа на стомак (кај слабините) исус на крст. Му тврдев дека нема целживот да биди истата овој не веруваше. Еве поминаа скоро 4 години пуштил стомак,се поздебелил, сликава развлечена ко изгужвана пара,а во главата како топка издишена му беше направена.

fat_jesus.jpg

Тетоважи на рака се исто толку глупави колку и на стомак/задник/пениси и други полови органи.
Рацете се најизложени на сонце и секогаш ќе избледи бојата колку и да се повторува тетоважата периодично.
Стомакот,задникот,бутовите, се места каде се таложи салото. Жените после пораѓај,мажите после второто пиво, небитно,сите пуштаат малку сало а тетоважата ќе си ја гледате во дупла резолуција развлечкана.

Едино добро место ако веќе се тетовирате, е пределот над глуждот, рамената, и на чело за да бидите најфаца.

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
сите ние сакаме да си го разубавиме телото со по една тетоважа, но дали таа ви претставува некое значење?? Мене навистина ми изгледаат симболични, ја имам пратено емисијата Majami Ink, луѓето доаѓаат во студиото и сакаат тетоважа за која ќе им значи за понатаму...но сум гледала некои без везе имаат идеи или се глупираат на цел грб или нешто слично...но што понатаму луѓе? Телото ви се менува, кожата исто...треба да бидеме свесни и за алергиските реакции како и последиците....јас сакам тетоважи, не велам не, ама не низ цело тело. Доволно ми велеле "ако ставиш една, нема враќање..." имам пријатели/ки со тетоважи, тоа им било нивна одлука....јас си ја знам својата...ќе ставам понатаму здравје боже за која секогаш кога ќе ја погледнам да ме потсети низ се' што сум поминала во животов, така и за понатаму да ме охрабрува за да НЕ ми се повторат некои грди работи...самото време ќе си дојде... :sreken