Тенис

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
... и овој прекин многу му одговара на Новак да се совземи...

Мене искрено Ноле ми е многу чуден со падовите во играта, а инаку факт е дека се’ уште тој е најјакиот тенисер на планетава. Eте и со Дел Потро, значи во вториот сет Дел Потро прави брејк на сам почеток, поведува 2-0, Ноле пак сервира, Дел Потро има серија од 10-0 во поени, значи претходните 2 гемови ги зема без поен на Ноле, и плус сега води 0-30 на сервис на Ноле...
И одеднаш овој повторно распалува, го зема гемот, го враќа брејкот, победува убедливо на тај-брејк и после третиот сет рутински си го завршува со еден брејк на сервис на Дел Потро.
Затоа и ова вчера со Ферер мислам дека беше само кризен момент. Паузата одлично ќе му дојде на Ноле и веројатно ќе го добие и овој натпревар. Има многу чудни падови, но успешно ги совладува.

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Мене искрено Ноле ми е многу чуден со падовите во играта, а инаку факт е дека се’ уште тој е најјакиот тенисер на планетава. Eте и со Дел Потро, значи во вториот сет Дел Потро прави брејк на сам почеток, поведува 2-0, Ноле пак сервира, Дел Потро има серија од 10-0 во поени, значи претходните 2 гемови ги зема без поен на Ноле, и плус сега води 0-30 на сервис на Ноле...
И одеднаш овој повторно распалува, го зема гемот, го враќа брејкот, победува убедливо на тај-брејк и после третиот сет рутински си го завршува со еден брејк на сервис на Дел Потро.
Затоа и ова вчера со Ферер мислам дека беше само кризен момент. Паузата одлично ќе му дојде на Ноле и веројатно ќе го добие и овој натпревар. Има многу чудни падови, но успешно ги совладува.

Јас мислам дека беше и кризен момент но и не беше уште адаптиран на такви услови, слично ко со Мареј, не дека Бердих играше нешто спектакулано во првиот сет. Ај ако ништо друго барем денеска ќе се играт во нормални услови па нека победи подобриот ај јас се надевам дека ќе е Ферер.:)

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Аман бре Серена имај малце чувство, пак ја победе Азаренка.:giggle
Секоја чест за женава, 31 години ама игра ко да имат 10 години помалку, која енергија, кои удари, аууу не оваа нормална, нека им попушта малку.:D

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Некако темава слабо активна, ќе почнам монолг да си правам.:zelen
Го гледа ли некој завршниот турнир во Лондон со најдборите 8 тенисери??
Немам фаворит ама типувам на Мареј.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Јас не видов вчера Ферер што направи со Дел потро а денес сакав Цонга да го ставам против Томаш Бердих да победи ама на крај се одлучив да паузирам со типување,еве има во моментов интересна Џокович со Мареј партија баш се игра.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ана-Каренина

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
ке га еде вечер Новак Старак како и да се вика Ѓоковиќ : )

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Искрено поише ми се сфиѓа стил на игру на Федерера, треаше дечко да си тепа
али што е туј е, среќа га пратеше Новака, па он бре гу осфои Барклајс премиер лигу у тенис бе : )
прво место лустер вредан како зграду, фторо место ајнцер вредан како цел кафиќ : )