Книгата на Законот не е наменета да се толкува на други, секој треба сам да ја разбере на свој уникатен начин. Толкувањето е забрането и оние кои го прават тоа е препорачано да бидат игнорирани и избегнувани.Имам прашање за @Abraxas да ми објасни за-од книгата на законот-поглавје 2 9.Постоењето е чиста радост,дека сите таги се само сенки,тие поминуваат и завршуваат,но постои нешто што останува.-Јас те прашувам што останува? 21.Сочувството е порок на кралевите,згази ги бедните и слабите,тоа е закон на силните. Не е ли ова одвратно и бедно,зашто мораме да ги газиме,па нели се и тие звезди,богови сами на себе како и ние?
Би ти ја препорачал: "Законот е за сите" книга која е коментар на Кроули и во која дава објаснувања за законот што се наменети генерално за сите, како што и насловот кажува.
Јас само би ти посочил дека не треба да се толкува буквално кажаното во тој текст, затоа и постои Liber Oz каде се наведени правата на секој човек, така да многу е јасно дека буквално газење на дру човек што е послаб од тебе е погрешно разбрана порака од таа книга.