Тактика во додворување

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
  • Ми се допаѓа
Реакции: parvati and Bum-Bum

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
Попи корпа?
Или си во оние тинејџерски години каде бомба асоцира на Едо Маајка и девојки се палат на клишево?
не бе ми се изнасмеа и така почнавме муабет.. иако стара и глупа фора сепак успеа.. ама д асе разберими женската имаше ептен јака смилсма за хумор зато ми успеа финтата кај неа...

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Апла :D
Да не губиме време во држ-недај ситуации, не за друго, може многу поквалитетно да се искористи времето потрошено на нив. :giggle

Јас на пример не патам од комплекси, и не глумам примадона па да чекам првиот чекор да го направи ТОЈ.
Колку ми е смешно, ќе кружат во локали кај што се движи дотичниов, ќе праќаат абери по братучетки, солви, јатрви, ќе организираат потери на фејсбук, само да не пристапат јасно и гласно, да не им падне златото оти демек се жени :eek :rofl

Така да зависно од ситуацијата е додворувањето.
Сепак се мора да биде со вкус, а не да делуваш ко напалена мачка пред контињер сред февруари што појма нема уствари која и е поентата од глупирањето :unsure

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
2 пат во животов одговарам на вакво прашање... а сеуште истата стратегија ја користам(smoke)
Чоек не мојш да прашаш за афтер парти ако не постои главно парти.
Јас и приоѓам на некоја поднапиена и и викам: замисли еден број од 1 до 100...и кога ќе рече замислив, цела вечер и го погодувам бројот. Е сега ако бројот е 69 според нумерологија одма ме асоцира на нешто еротско, па навртувам на табу темите, ја раслекувам кошулата да се види мешот, и ја убедувам дека имам стомачни плочки и кога ќе ја убедам тоа, завршува таа фаза.
После тоа наредна фаза- претпоследна, втората , се правам примерен и културен- ја нарекувам кралица... и велам дека сум многу добар стратег и шахист, дека многу добро се грижам да не ми ја земе некој кралицата, дека од противникот коњите не ги бива, дека неговата кралица нема шанси со мојата во ништо/ мојата е најубава кралица од сите други, и така натаму.
Последна фаза е поканата за афтер парти- кога ја убедувам дека правам најубаво кафе (ајскафе/нескафе/турско и сл.) во цел свет и во Франција, и дека рецептата за такво кафе сум ја добил од брачед ми Хасо од Мексико, (тајната е дека се прави во голем филџан за чај со 2 дози метакса- али ова нема да и го кажуваш). И тука е многу битно ако не и најбитно, бидејќи што и да посака треба да и ветиш а колку што можеш и да и овозможиш, се додека не го испие кафето. Кога ќе го испие, метаксата е таков афродизијак, што јас ако се напијам некогаш насамо- ми идет сам да си го закачам... а сигурно и неа ќе и делува на сличен начин.
Фактички се 3 фази: хумор, комплименти, еротика...а фиктивно е што тоа делува само кај поднапиените девојки.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Ууу, тука имам апла за пишување.
Еве го ја, експерт за овие работи. (muscle)
Одам до масата, кревам нога на неа, ја поткревам хеланката до колено...и дури момаков збунето ме гледа, му намигнувам и викам: „Свежо депилирани.“ Е, тука веќе му се појавува желбата за потомство со мене.
Потоа му ја земам ракијата од маса, ја пијам онака на екс, си ја бришам муцката со ракав, па го предизвикувам да се натпреваруваме во пиење, притоа манифестирајќи ја мојата инзвонредна смисла за хумор преку ждригање.
А ако ми здосади, а прчов уште не се дава, му викам: „Побрзај море, треба да плетам.“
И тука сфаќа дека сум домаќинка, па престанува да се двоуми и го ваѓа...прстенот. :cool:

Озбилно сега, труп сум за овие работи. Труп со фонт инфинити и невиден болд!
Не знам бе, глупо ми е да кројам хм...тактики, сè си зависи како налага ситуацијата и местото, ама сметам оти поарно од најобичен муабет - нема. А зошто сум ко socially awkward penguin, (општо) кога ќе ми тргне муабетот, трапава сум, наоѓам опашки, пробувам да извлечам некои комични ситуации од кажаното, па или станувам блиска со личноста, или ме избегнува во радиус од три километри, ама барем знам оти сум била 100% јас, нормално, со усул ко за прва средба.
Од друга страна, ненормално ме иритираат женскиве тактики на беспомошност, као она е пепељуга со сломљени крила што не може да си ја отвори лименката, па онда мачо мужјак треба да настапи на сцена за да ѝ помогне, а притоа таа го шармира со трепкање чиниш ѝ се плодат мушички во очите, па му се смешка ко зелена, а дома уствари копа ровови по подрум и може мужјаков + бенчот на кој се курчи секојдневно да ги носи во заби. Или сега гледам модерно е случајно да се сопнеш петпати од ногата на дотичниот/та дури не почне муабет со тебе, па после да го привлечеш со смислата за хумор, под која подразбирам издигање од земја од „смеење“ на сè што златниов ќе каже, апла провидно и вештачко, но за жал успешно кај многумина. :nah
А она додворување со стројници е веќе врвот по кој човек може да посегне.
Можам глупаво и збунето да изреагирам во моментот, ама навистина поарно е со едно „Здраво, местово вака, онака, јас сум тој и тој итн...“ отколку било што од горенаведеново или исклиширана, терористичка фраза за паѓање на патос.
Не бре, си треба аура, не тактика.

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Паа,нема некој посебна тактика ќе се водиш по тоа како ти мислиш дека е океј и кулирај.Никој не сака вештачко глумење,шмизлање,симнување месечини и сл.
Јас му идам на дечкото пример и му велам Извини вака,ти од која бонбониера си испаднал? :D Иии,он е мој.
Следниот шо ќе го бендисам,ќе му речам вака па ако си ти следен знај дека тоа е Лепа. :D
Твоите родители сигурно произведуваат оружје. Ти си вистинска бомба. Ех,мене оваа фраза ми иде на живци.Некој нека се излаже и овоа да ми го каже ќе му пукнам една па пак нека бидам бомба |-(

Може ли да го добијам твојот број? Го изгубив својот.Ова веќе повеќе одговара.Толку ми е нежно и убаво :DЕве и некои други фрази(тактики за освојување)

Може ли да го добијам твојот број? Го изгубив својот.
Ти си сигурно вонземјанка. Не постојат така убави девојки на Земјата.
Какво е чувството да се биде најубава во оваа просторија?
Се загубив. Смеам ли да останам со тебе?
Во енциклопедија ја пронајдов твојата слика под поимот секси.
Си заборави нешто. – Што? - Мене! :D

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Ууу, тука имам апла за пишување.
Еве го ја, експерт за овие работи. (muscle)
Одам до масата, кревам нога на неа, ја поткревам хеланката до колено...и дури момаков збунето ме гледа, му намигнувам и викам: „Свежо депилирани.“ Е, тука веќе му се појавува желбата за потомство со мене.
Потоа му ја земам ракијата од маса, ја пијам онака на екс, си ја бришам муцката со ракав, па го предизвикувам да се натпреваруваме во пиење, притоа манифестирајќи ја мојата инзвонредна смисла за хумор преку ждригање.
А ако ми здосади, а прчов уште не се дава, му викам: „Побрзај море, треба да плетам.“
И тука сфаќа дека сум домаќинка, па престанува да се двоуми и го ваѓа...прстенот. :cool:
Ехххххххх, ваква госпоџа од Трпејца до Босилово барав, и не најдов.
Амор од кај си, кај да те барам?

• Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
2 пат во животов одговарам на вакво прашање... а сеуште истата стратегија ја користам(smoke)
Чоек не мојш да прашаш за афтер парти ако не постои главно парти.
Јас и приоѓам на некоја поднапиена и и викам: замисли еден број од 1 до 100...и кога ќе рече замислив, цела вечер и го погодувам бројот. Е сега ако бројот е 69 според нумерологија одма ме асоцира на нешто еротско, па навртувам на табу темите, ја раслекувам кошулата да се види мешот, и ја убедувам дека имам стомачни плочки и кога ќе ја убедам тоа, завршува таа фаза.
После тоа наредна фаза- претпоследна, втората , се правам примерен и културен- ја нарекувам кралица... и велам дека сум многу добар стратег и шахист, дека многу добро се грижам да не ми ја земе некој кралицата, дека од противникот коњите не ги бива, дека неговата кралица нема шанси со мојата во ништо/ мојата е најубава кралица од сите други, и така натаму.
Последна фаза е поканата за афтер парти- кога ја убедувам дека правам најубаво кафе (ајскафе/нескафе/турско и сл.) во цел свет и во Франција, и дека рецептата за такво кафе сум ја добил од брачед ми Хасо од Мексико, (тајната е дека се прави во голем филџан за чај со 2 дози метакса- али ова нема да и го кажуваш). И тука е многу битно ако не и најбитно, бидејќи што и да посака треба да и ветиш а колку што можеш и да и овозможиш, се додека не го испие кафето. Кога ќе го испие, метаксата е таков афродизијак, што јас ако се напијам некогаш насамо- ми идет сам да си го закачам... а сигурно и неа ќе и делува на сличен начин.
Фактички се 3 фази: хумор, комплименти, еротика...а фиктивно е што тоа делува само кај поднапиените девојки.
Фраериште !!!! (y)

• Ми се допаѓа
Реакции: The_Mayor

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Тактика? Ма не... Каква тактика, неможам да очекувам дека една иста тактика ќе ми упали кај 20 различни девојки.
Едноставно се прилагодувам на околностите.
Единственото нешто што го знам за девојките, е дека сите паѓаат на убав и нежен гест.
Да претрчаш до најблиската цвеќара да земеш роза, да отидеш до неа, да и’ ја подариш како знак дека сакаш да се запознаеш. Да го наговориш Ди-џејот да пушти некоја песна, и јавно да ја посветиш...

• Ми се допаѓа
Реакции: Lepaa and violetmoon