Според што го избирате партнерот/партнерката?

AnneBoleyn

Активен Член
14 февруари 2012
144
193
43
In Chuck Bass' bedroom
Немам некои посебни критериуми... или па имам:p
Да може да ме трпи кога сум ваква :mad :D

Физичкиот изглед ми е битен, но не и пресуден. Да забележам некого нормално треба да го видам прво па после карактерно да со осознаам. Битно ми е да има смисла за хумор. Не сакам намќори. А под смисла за хумор не подразбирам да кажува вицови а јас да се смеам на нив, туку да прифаќа шала и на негова сметка. Не мора да делиме исти ставови за се, но да имаме заеднички теми за муабет, било спорт, музика, серии итн. Да биде амбициозен, истраен во одлуките, да ме поддржува и да ме сфаќа.
И да, високо образование скоро неопходно. Доколку нема, мора да ги има сите претходно спомнати особини.
Колку сум само скромна јас :trepka

Deadelina93

Полноправен Член
15 февруари 2012
52
107
18
za da zabelezam nekogo pretezno e biten nadvoresniot izgled...no najmnogu mi znaci vnatresnata ubavina t.e karakterot sto go ima-da znae da se odnesuva,da bide poln so samodoverba i sto e najvazno da ima smisla za humor i da me pocituva...koga go zapoznav decko mi ne mi se dopadna mnogu,no ednostavno me osvoi so nacinot na koj me gleda,saka,pocituva...ne za dzabe e kazano''IZGLEDOT PRIVLEKUVA,NKARAKTEROT ZADRZUVA" :)

Elizabeth Bathory

Истакнат Член
13 февруари 2012
353
407
363
Skopje
Да биде нормален на изглед, и да има "нешто" во главата, да има почит, разбирање, да знае да сака, да имаме нешто заедничко и тоа. :) :) :) :)
Не барам совршенство, кога и самата не сум совршена!

• Ми се допаѓа
Реакции: Slatki4ka

Glorry

Истакнат Член
14 февруари 2012
262
369
63
Ај ви се молам,секако дека прво што гледате е надворешната привлечност,и секако дека ако некој премногу ве привлекува,се обидувате да го игнорирате карактерот сепак зборувам доколку има нешто што не чини....
Јас на пример гледам на надворешниот изглед пред се а потоа се надоврзуваат карактерните особини и степен на образование, и морам да додадам да не е мамино синче! ( не се знаешто ќе бидне,мора свекрвичето да се види ) :p

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Според карактерот, надворешната убавина..? Колку значајна улога играат? Дали го бирате партнер\ка според професија? Дали ви е важно вашиот партнер\ка да има високо образование? Каква улога игра образованието?

Партнерка:
Секс партнерка или партнерка за врска? :D
Биди поконцизна за да ти одговорам поточно :)

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com

Ме скина сега :D Во глобала, доколку ги разложам сите мои принципи самиот сфаќам дека ни јас самиот не знам што барам и што ми треба од една девојка со која што би влегол во врска.Еве неколку :
-Да биде фина, културна.
-Да се однесува како дама.
-Да е полна со разбирање и почит.
-Да биде харизматична/духовита.
-Да има убава насмевка.
-Да биде средена како што доликува на секоја дама
-Да биде интелигентна*

*под ова подразбирам девојка која тоа што не треска зелени и не кажува неповрзани работи :D

Nemirna.

Активен Член
14 февруари 2012
116
84
28
Го бирам според срце...
Но сепак зависи, ако збориме за сопруг тогаш сигурно тој ќе има различни особини за разлика од момчето со кое што ќе бидам определен период. За сопруг да, битен ми е карактерот, високото образование. А за дечко од се по малце :p
Сепак, нека е каков сака. Ако срцето го одбрало јас неможам тука ништо..

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Го бирам според срце...
Но сепак зависи, ако збориме за сопруг тогаш сигурно тој ќе има различни особини за разлика од момчето со кое што ќе бидам определен период. За сопруг да, битен ми е карактерот, високото образование. А за дечко од се по малце :p
Сепак, нека е каков сака. Ако срцето го одбрало јас неможам тука ништо..
А што ако ти е срцкаст, според срце, карактерно а нема високо образование, а ти веќе размислуваш за брак? :) Чисто ме интересира еве женско размислување, со една другарка се имам расправано околу тоа па доколку сакаш би сакал да видам лично твое размислување

Nemirna.

Активен Член
14 февруари 2012
116
84
28
А што ако ти е срцкаст, според срце, карактерно а нема високо образование, а ти веќе размислуваш за брак? :) Чисто ме интересира еве женско размислување, со една другарка се имам расправано околу тоа па доколку сакаш би сакал да видам лично твое размислување
Па сега да бидам искрена. Во брак се други критериумите.. се размислува и за иднината на децата, што ќе им пружиш... И нема да речам дека не се битни парите, зошто се.
Но, сепак незнам што би направила.......