Според што го избирате партнерот/партнерката?

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Па прво во очи ми паѓа надворешниот изглед нормално....Прво што ми паѓа во очи се веѓите, значи незнам зашто увек ги приметувам иако не ми се воопшто битни... битна ми е насмевката,усните, телото, висината, стилот на облекување (многу ќе ме привлече ако се облекува убаво) Ама за да одлучам дали ќе бидам со тој човек,на прво место ми е неговиот карактер,неговото однесување спрема мене и останатите,неговите размислувања,неговата почит кон мене и разбирање со мене, не ми е толку битно образованието, ама сепак не би било океј да е со основно , нели :D
Не гледам материјална страна, едноставно не ме интересира.
Можда сега на 21 размислувам вака,може на 25 друго ќе ми биде мислењето околу ова, ама сега за сега,тоа е :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Sugar and drt

Deep Red

Нов член
25 февруари 2012
23
30
3
Битола
Нормално прво со `паѓа` в око е физичкиот изглед . . . па мене ме провлекуваат типови кои е различни од другите, пр тие се најгласни, тие се `најчудно` облечени, едоставно тие е уникатни . . а од карактерни особини, сакам алфа мажјак, во кој имам сигурност и со кој со осеќам заштитено . . . Да имаме теми не муабет и . . . физички контакт со висока отцена . . .:)

Praetorian

Староседелец
24 февруари 2012
326
396
1,063
Најпрво според изгледот, поточно лицето. Ако во лице не ми се допаѓа девојка, џабе :). Интересно е дека луѓето се бираат според мирисот. Се чувствува тоа уште со првичните контакти на запознавање, пружање рака, гледање у очи итн.
Понатаму со константни разговори, дискусии, ќе дојдеме до ниво на оценување и на интелегенцијата.
Нели, убавината привлекува, карактерот задржува.

Darko

Нов член
14 февруари 2012
7
3
3
34
пред се да можам да разговарам на различни теми со неа, исто многу битен фактор е нејзиниот изглед, тоа да знае да се среди , па и тоа да е образована да не е со 5одд :)))))

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Се зависи од склопот на нејзините доблести и маани. Истотака и физички. Немам некој критериум но ако не постои таа складност која по убавина ја издвојува од групата, не проаѓа. Мада и` давам шанса да се докаже за она првото.

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Викаат сите, сакај според карактерот а не според убавината.
Епа да може вака, ама не е сеедно да најдеш некој низок, кепче некое, дебелко..... :)
Карактерот пред се` значи, иако и убавината има некој влог во тој избор :D
И нормално да биде образован, а не некој труп..ама ако си има добар карактер за учење, работење, спортување и такви работи нема да си има проблем :)

Lilo

Нов член
22 февруари 2012
11
4
3
Секако дека првата работа која паѓа во очи е физичкиот изглед :) Сакале ние да си признаеме или не, првиот впечаток го остава физичкиот изглед. Мора некој да те привлекува за да посакаш да имаш нешто повеќе со истата особа.
Она што ме привлекло да останам со одредена особа после иницијалната фиизчка привлечност, е ведрината, смислата за хумор, способноста за комуникација, одредени заеднички интереси и погледи на животот, искреноста......Е сега, сите овие работи се откриваат полека, една по една. Не би било интересно ако се' се открие одеднаш ;)

Bloody Jesus

Нов член
28 февруари 2012
17
14
3
Зависи каква парнрка, дали за one night stand или сериозна врска.
Ако е за првото номално цицките, нека е малце грдомасна ама нека има гоО.Олеми цицки. А за сериозна врска сеуште не сум размислил, секако плавушите имаат предност :)

She

Истакнат Член
17 февруари 2012
301
569
393
Според тоа колку му е долг.
Паметот.

Немам шаблон според кој бирам партнери, ама најуспешни врски, врски кои иако престанале прераснале во пријателство (под пријателсвто овде не подразбирам најдобри другари) сум имала баш со оние кои не ми паднале во око поради изгледот. Секако не биле некои грдотии, ама нивното размислување и ставови било пресудно да се раздлабочат чувствата кај мене. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Реми