Според што го избирате партнерот/партнерката?

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Па сега да бидам искрена. Во брак се други критериумите.. се размислува и за иднината на децата, што ќе им пружиш... И нема да речам дека не се битни парите, зошто се.
Но, сепак незнам што би направила.......

Еве си правиме сега муабет каков би бил тој совршен маж према тебе кој ќе ги задоволува сите твои критериуми за да ти биде сопруг со кој би градела семејство.

• Ми се допаѓа
Реакции: Hip.Hop_MKD

Glorry

Истакнат Член
14 февруари 2012
262
369
63
Еве јас ке ти кажам што би направила .
Би му рекла да се запише на факултет барем вонредно да го заврши,доколку не сака а нема ни работа,што би помислила за мојата иднина ? Да живеам со човек кој не прави ништо од животот,сите знаеме дека со средно тешко можеш да работиш на позиција каде можеш да издржуваш и жена и фамилија...Пред се тој би бил и пример за своите деца,така што според мене незнам што би барала со човек кој нема цел во животот. толку :)

• Ми се допаѓа
Реакции: AnneBoleyn and Hip.Hop_MKD

Nemirna.

Активен Член
14 февруари 2012
116
84
28
Еве си правиме сега муабет каков би бил тој совршен маж према тебе кој ќе ги задоволува сите твои критериуми за да ти биде сопруг со кој би градела семејство.
Ако се останато е супер. Не е себичен, знае како со жени, со деца можеби би била..

• Ми се допаѓа

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Еве јас ке ти кажам што би направила .
Би му рекла да се запише на факултет барем вонредно да го заврши,доколку не сака а нема ни работа,што би помислила за мојата иднина ? Да живеам со човек кој не прави ништо од животот,сите знаеме дека со средно тешко можеш да работиш на позиција каде можеш да издржуваш и жена и фамилија...Пред се тој би бил и пример за своите деца,така што според мене незнам што би барала со човек кој нема цел во животот. толку :)

Добро, а што ако не е факултетски образован, но има месечни примања од 500 евра или повеќе? Дали тогаш би прифатила?

Glorry

Истакнат Член
14 февруари 2012
262
369
63
Зависи колку таа работа е сигурна,може денес ќе прима утре не,и пак настанува проблем,каде на работа ?!
што знам би размислила,не сум се нашла во таква ситуација па со сигурност да тврдам дека тоа е најдобро решение.

• Ми се допаѓа

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Зависи колку таа работа е сигурна,може денес ќе прима утре не,и пак настанува проблем,каде на работа ?!
што знам би размислила,не сум се нашла во таква ситуација па со сигурност да тврдам дека тоа е најдобро решение.
Па еве парафризираме.
Денес кажи ми што е сигурно пред се? :D Што подразбираш под тоа сигурност?
Дали мислиш дека таа сигурност е поголема доколку идниот сопруг дипломирал на Филолошки Факултет за библиотекар?

Glorry

Истакнат Член
14 февруари 2012
262
369
63
^ сакам да кажам сигурност како факултетски образован за да може да се снаоѓа во таква ситуација ,а секако дека ништо не е сигурно во денешно време.Најверојатно ти се наоѓаш во таква ситуација и ме нападна со прашања.Незнам која ти е причината за незапишување на факултет,но ако ти си задоволен вака и сметаш дека ќе тераш долго време,подобро и од оние кои имаат високо образование,уживај.Моето мислење нема да го променам,барем сега засега :)

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
^ сакам да кажам сигурност како факултетски образован за да може да се снаоѓа во таква ситуација ,а секако дека ништо не е сигурно во денешно време.Најверојатно ти се наоѓаш во таква ситуација и ме нападна со прашања.Незнам која ти е причината за незапишување на факултет,но ако ти си задоволен вака и сметаш дека ќе тераш долго време,подобро и од оние кои имаат високо образование,уживај.Моето мислење нема да го променам,барем сега засега :)

Ммм, не би се сложил со твоето мислење од причина што пак некако не ми ја разглоби причината зошто баш факултетски образован.Инаку јас сум студент на институтот за механика , на половина од моите студии.Задоволен ќе бидам кога ќе дипломирам и ќе најдам работа слична на мојот изучуван модул на факултет.
Само сакав да ти кажам пример колку факултетски необразовани луѓе имаат отворено свој бизнис и се прилично успешни, со загарантиран месечен приход 800~1200 евра за мал бизнис итн итн.

Glorry

Истакнат Член
14 февруари 2012
262
369
63
Се сложувам и познавам такви луѓе,кои ми се стварно блиски,ама сепак што знам,такво мислење имам развиено, имам доста време до брак и размислувања на таа тема,финансиска состојба,образование и слично.
Како што ти реков,во таква ситуација каде има доволно приходи за издржување фамилија,можеби би прифатила,но погоре не беше спомнато така .

Minella

Активен Член
15 февруари 2012
171
171
43
Pust ostrov
Најпрво кога ќе се вљубиме во некој тоа е надворешниот изглед , мене најпрво ми се битни очите ,погледот со кој тој посматра ,потоа насмевката , да има убави бели заби , телото , да не некој слаб , него средно спортски граден и висина да има , а подоцна се докажува што човек е , образованието никогаш не ми ни било битно нити ќе ми биде , важно да си има изградено некоја кариера ,и накрај покажува што има во срцето ако е све во ред искреност и почит има ,е тогаш супер ,ако не џабе убавата амбалажа,кога продуктот не е со добар квалитет :smug