Според што го избирате партнерот/партнерката?

Mardy Bum

Староседелец
25 април 2012
177
180
643
behind you!
Партнерот го бирам по смисла за хумор и способност за разговор, интелегенција, шарм, физички: држењето и движењето на телото, рацете и погледот.. Партнер задржувам (кога веќе ги исполнува горе наведените услови) култура, обавезно да има сопствени ставови и размислувања(да можеме да разговараме и дискутираме за најразлични работи) Не смее да биде полн предрасуди и во никој случај досаден и монотон. Многу често зборувам со иронија и сарказам или меѓу редови па мора да биде способен да ме разбира. Покрај него да се чуствувам сакано, посакувано и единствено. Покрај се тоа да има слух за музика.. секако има исклучоци и некои работи кои можат да се занемарат или да бидат заменети/прекриени од други добри карактеристики.. единствено никогаш нема да изберам партнер за брак што не знае да игра(танцува) и не е добар во кревет.

ПС. Заборавив да додадам.. пожелно е да знае англиски и да не е книго-мразец

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
Според карактерот, надворешната убавина..? Колку значајна улога играат? Дали го бирате партнер\ка според професија? Дали ви е важно вашиот партнер\ка да има високо образование? Каква улога игра образованието?
Општо кажано секој партнер сум го бирал на прв поглед, што би значело хемијата била присутна од прв старт

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
304
186
43
Па одприлика да е со исти постигнувања во животот како мене.
Со кратки зборови, барам сродна душа.

Последна промена:

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Карактер , убавина , однесување и многу други ситбници кој се мислам дека важни ;)

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Пред се да знае да ме цени, карактер, да умее да ме насмее зш тоа и често ми треба, убав, згоден ..
Последниве не се пресудни никогаш. Се заљубив во внатрешната убавина, надворешната.. Ни најмалку не наликува на она што го сакав на 15 год :D

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Најважно е да е како мене, амбициозен, да има некој план во врска со иднината, да не се откажува лесно и двајцата да сме си поддршка.
Мислам дека најлесно се функционира со партнер што е како тебе, зошто така најлесно ќе се разбирате.
Значи го бирам по заедничите карактеристики што ги има со мене :)