Софтверски проблеми

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
ако те советуваат не земај универзален а и како што ти тргнало со расипувањето. За полнач ќе се распрашам и јас низ продавнициве па се некаде мора да се најде, ако не пробај преку некој од странство (многу ми е глупо кога викам странство) да ти набави или пробај да го поправиш овој може некоја жица е откачена или види го кабелот да не ти е скинат па да прекинува.

Thanx за помошта, кабелот е сменет, функционира нормално полначот.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Thanx за помошта, кабелот е сменет, функционира нормално полначот.

немај гајле, а ако се нормално функционира зашто ти е нов полнач? Да не е проблемот до лаптопот? Ако е до него и 10 да ги смениш пак нема да полни

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
немај гајле, а ако се нормално функционира зашто ти е нов полнач? Да не е проблемот до лаптопот? Ако е до него и 10 да ги смениш пак нема да полни

Не не, океј е се. Можеше да се поправи среќа и тоа за ефтини пари. :zelen

Точка

Истакнат Член
20 декември 2013
41
69
318
Вчера симнував торент, за прв пат, со BitLord. После пробав да ги отворам видеата, немав соодветна програма. Па ајде симнав QuickTime; во ред беше се. Денес го приклучувам компјутерот - ми се појавува: "NTLDR is missing. Press any key to restart". Прв пат ми се појавува „чудово“. Не знаев што да правам, па го преинсталирав Windows-от. Откако го средив, видов дека се избришал BitLord. Го симнав пак, и пуштив да се симнат видеата што ми останаа. Пак симнав QuickTime, се одново... Го исклучив компјутерот. После некое време го приклучувам пак, и пак истата порака: "NTLDR is missing. Press any key to restart". :mad
Само што успеав да го вратам компјутеров во нормала... Цел ден се мафтам со цедиња. :mad
Знае ли некој зошто ми се појавува таа порака? Дали можеби имало вируси во торентот? Или пак QuickTime е тој кој ми прави проблеми? Или пак нешто друго е во прашање?
Помагајте компјутерџии, очајна сум :place Страв ми е да симнам плеер и да пробам да ги отворам видеата пак :place

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Вчера симнував торент, за прв пат, со BitLord. После пробав да ги отворам видеата, немав соодветна програма. Па ајде симнав QuickTime; во ред беше се. Денес го приклучувам компјутерот - ми се појавува: "NTLDR is missing. Press any key to restart". Прв пат ми се појавува „чудово“. Не знаев што да правам, па го преинсталирав Windows-от. Откако го средив, видов дека се избришал BitLord. Го симнав пак, и пуштив да се симнат видеата што ми останаа. Пак симнав QuickTime, се одново... Го исклучив компјутерот. После некое време го приклучувам пак, и пак истата порака: "NTLDR is missing. Press any key to restart". :mad
Само што успеав да го вратам компјутеров во нормала... Цел ден се мафтам со цедиња. :mad
Знае ли некој зошто ми се појавува таа порака? Дали можеби имало вируси во торентот? Или пак QuickTime е тој кој ми прави проблеми? Или пак нешто друго е во прашање?
Помагајте компјутерџии, очајна сум :place Страв ми е да симнам плеер и да пробам да ги отворам видеата пак :place

К-Lite codec pack / VLC player .. немора Quicktime да инсталираш.
NTLDR is missing се средува со Hiren's boot CD .. ама незнам колку знаеш да го користиш тоа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Точка

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Точка
Случајно ако си ги зачувала видеата на екстерен (или на усб флеш) и да не си го отстранила пред да рестартираш можно е да пробува да бутира од него и ти дава таква порака. Не ми се верува да е нешто со вируси поврзано. Обично таква порака се јавува кога имаш оставено CD/DVD, флопи, екстерен хард диск или усб флеш па пробува да бутира од нив наместо од хард дискот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Точка

TheQueen

Истакнат Член
2 ноември 2013
495
376
173
Планетата Земја
Знае ли некој во што е проблемот?
Понекогаш, без команда додека работам на него, лаптопот ми се исклучува. Понекогаш почесто, понекогаш не толку често, но тоа се случува.
А од денес секогаш кога ќе пуштам некое видео, прво сликата и звукот не одат заедно, а глувчето не функционира, па на крајот компјутерот се исклучува.
Помош!

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Знае ли некој во што е проблемот?
Понекогаш, без команда додека работам на него, лаптопот ми се исклучува. Понекогаш почесто, понекогаш не толку често, но тоа се случува.
А од денес секогаш кога ќе пуштам некое видео, прво сликата и звукот не одат заедно, а глувчето не функционира, па на крајот компјутерот се исклучува.
Помош!
Прво и најлогично што доаѓа на ум е дека лаптопот ти прегрева. Како и да е, можеш да ја исклучиш можноста дека проблемот ти е софтверски едно добри 99.9%.
Ако имаш гаранција, однеси го на сервис и речи им на дечките да зачистат прашина од кулерот, да видат да не може треба нов кулер и слично.
My point being, се’ се врти околу температурата на твојот компјутер.
Ти се исклучува затоа што тоа му е последен „механизам“ со кој се брани од прегорување.

• Ми се допаѓа
Реакции: TheQueen

TheQueen

Истакнат Член
2 ноември 2013
495
376
173
Планетата Земја
Прво и најлогично што доаѓа на ум е дека лаптопот ти прегрева. Како и да е, можеш да ја исклучиш можноста дека проблемот ти е софтверски едно добри 99.9%.
Ако имаш гаранција, однеси го на сервис и речи им на дечките да зачистат прашина од кулерот, да видат да не може треба нов кулер и слично.
My point being, се’ се врти околу температурата на твојот компјутер.
Ти се исклучува затоа што тоа му е последен „механизам“ со кој се брани од прегорување.
Можеби. Најверојатно.
Фала.