Смртна казна за педофили

84 sk_Y ^_-

Староседелец
21 ноември 2012
595
825
1,093
Па види тоа е интересниот дел. Фактички тоа те става во ист кош со оние што тепаат педери.
Мене, а на многу други, ми е гадно да гледам педери како се лапаат. Ама ја не им праам ништо. Некои одат до таму што ги напаѓаат физички, и тоа поради тоа што им се гадни, и ги сметаат за неприродно, за перверзија итн. Некога бараат смртна казна или мачења и сл. Види како е во земјите со шеријатско право.

(facepalm)

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Па види тоа е интересниот дел. Фактички тоа те става во ист кош со оние што тепаат педери.
Мене, а на многу други, ми е гадно да гледам педери како се лапаат. Ама ја не им праам ништо. Некои одат до таму што ги напаѓаат физички, и тоа поради тоа што им се гадни, и ги сметаат за неприродно, за перверзија итн. Некога бараат смртна казна или мачења и сл. Види како е во земјите со шеријатско право.
Тоа го прават доброволно без насилство а ти мешаш два различни поима очигледно.
Повеќе нема што да дискутирам на темава со тебе

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Хомосексуалците силуваат? Насилни се ? Го прават тоа со сила ?
-Не ,тие само си наоѓаат сродна душа и забавно им е и на двете страни ...
А што е со педофилите ?
- Тие силуваат дечко , уништуваат животи ,сигурно некое 5 годишно детенце неможе да замоли некој од 30 години да бидат во врска или да имаат односи ...
Значи според мене ставот ти е УЖАСЕН ...:x
Тоа што во хомосексуалниот однос нема жртва, е ирелевантно, зошто јас не барам да нема казна. Јас прифаќам дека има жртва и со тоа треба да има последица за однесувањето на педофилот. Поентата што не ја чепкаш, е ова:
Што ако нивниот нагон за секс со деца е продукт на нивната природа? Што ако нивниот нагон е нималку поНЕприроден од тој на хомосексуалците?
Кога луд човек ќе убие, не го ставаат во затвор. Викаме тој не знал што прави, не бил способен да се конторлира. Педофилите би спаднале во некоја категорија помеѓу лудите убијци и нормалните. Што значи нивната казна би требало да биде помала со оглед на нивната природа.
Дали казната на педофилот треба да биде намалена во споредба со таа на нормален здрав човек, со оглед дека претпоставуваме дека нагонот за педофилија е предизвикан дали генетски, како во случајот со хомосексуалноста, или преку траума во детството, како што беше примерот со Фрицл и многу други?

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица

темата е за педофилите, не за хомосексуалците, има посебна тема за нив, ако сакаш да коментираш на таа тема, тоа може да го направиш таму... ;) друго јас никогаш не би ги ставила во ист кош педофилците и педерите, педерите самоволно си стапуваат во сексуални односи, а додека педофилите силуваат... ;)

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
темата е за педофилите, не за хомосексуалците, има посебна тема за нив, ако сакаш да коментираш на таа тема, тоа може да го направиш таму... ;) друго јас никогаш не би ги ставила во ист кош педофилците и педерите, педерите самоволно си стапуваат во сексуални односи, а додека педофилите силуваат... ;)
Точно, но Лена рече дека би ги изложила на најстрашни страдања, зошто и е грозна самата помисла, не зошто педофилите силуваат, а во таа смисла, е иста со тие што ги наведов.

84 sk_Y ^_-

Староседелец
21 ноември 2012
595
825
1,093

Го делиме истиот став повторно ... :giggle
И да кажам друго за ова што го спомена The High Commander мене искрено мноогу повеќе би ми се гадело да замислам како 30 годишник слува 6 годишно девојче одколку кога би помислил дека кастрираат еден таков изрод ...

• Ми се допаѓа
Реакции: Caci and violetmoon

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Го делиме истиот став повторно ... :giggle
И да кажам друго за ова што го спомена The High Commander мене искрено мноогу повеќе би ми се гадело да замислам како 30 годишник слува 6 годишно девојче одколку кога би помислил дека кастрираат еден таков изрод ...
И? Мислиш дека тоа е добро? Мислиш дека казните треба да се одредуваат според нивото на гадење што го предизвикуваат? Да беше така затајување данок ќе требаше да се избрише од КЗ.
Гадењето е ирелевантно. Последицата за општеството од однесувањето е битна.

И една друга ствар: како ниеден од вас не рече, па зашто не прават центри за рехабилитација за луѓето со деструктивни нагони? Далеку поразумен предлог од ај да ги измачуваме, кастрираме, убиваме итн.
Зашто во умот сте исти со оние од средниот век. Не е битен напредокот на општеството, нивното гадење мора да ја земе својата жртва.

84 sk_Y ^_-

Староседелец
21 ноември 2012
595
825
1,093
И? Мислиш дека тоа е добро? Мислиш дека казните треба да се одредуваат според нивото на гадење што го предизвикуваат? Да беше така затајување данок ќе требаше да се избрише од КЗ.

И една друга ствар: како ниеден од вас не рече, па зашто не прават центри за рехабилитација за луѓето со деструктивни нагони? Далеку поразумен предлог од ај да ги измачуваме, кастрираме, убиваме итн.
Зашто во умот сте исти со оние од средниот век. Не е битен напредокот на општеството, нивното гадење мора да ја земе својата жртва.
Преѓеска ми се плачеше за тебе ама изгледа ќе почнам да се смеам ...
Ај поарно ќе ти биде да си ќутиш ,пошто како шо гледаш не си во право ... :sreken

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Преѓеска ми се плачеше за тебе ама изгледа ќе почнам да се смеам ...
Ај поарно ќе ти биде да си ќутиш ,пошто како шо гледаш не си во право ... :sreken
Баш напротив, ти не понуди ни еден логичен аргумент да ја побиеш мојата позиција. И на крај, што? Улична дебата: поарно да си ќутиш, пошто гледаш не си во право. Хахаха....
Сум нашол и јас со кого да дебатирам.

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица

а зошто порано имало помал број на силувања?? а сега бројот се зголемува на повеќе?? гледав баш вчера на оваа страната за педофилите, некои лежат по 4 години затвор, некои по 8-9 години, за исто сторено кривично дело, дали е тоа правда, некој да биде во затвор помалку некој повеќе? дали ќе биде правда, да се пратат на рехабилитација, кога се здрави луѓе?

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon