Сите го мрзиме Facebook, а никој не брише профил

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
Не сум помислила да го бришам, не дека сум зависна и дека нон стоп висам на него туку ми е неопходен. Сите дискусии со колегите околу факултетот се таму, договарање/приговарање/одложување/консултирање се‘ тоа се случува таму и ми штеди доста пари. Исто дознавам што е ново и што се случува со луѓето со кои не сум во можност да комуницирам често.
Така да, не ни планирам да го бришам.
те цитирав затоа што истото и јас би го напишала,не ме нервира ако не сакам да седам само се одјавувам,а не сум зависна од него и не ни сакам да го избришам
имам големи пријателства надвор од државата со кои да не би бил фб нема да комуницирам(y)

Nevazna

Истакнат Член
13 април 2014
37
28
118
Никој не кажал дека го мразиме фб то туку премногу се замараме со тоа затоа што е заразно...тоа е тоа :)

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Може да се избрише ако се сака и ако се најде некоја добра замена
да си се дополнам...
И може пак да си се направи профил ако се сака :)
Јас пробав ама не успеав језда има малку резултат не сум толку зависна ко порано ама пак дремам таму а не треба (манџите ми горат)

RoxieHeart

Староседелец
6 мај 2014
60
58
1,018
Inside your darkest fantasies.
Ваква идиотска изјава може да даде човек кој не е начисто со изборите кои ги прави во животот. Зошто активно би бил дел од било што по сопствена воља ако нештото го мразиш ? Не разбирам. Веројатно кај мене работите функционираат логично.

Фејсбук е дел од бенефициите кои ги нуди новата ера. Го користам да останам во контакт со луѓе на далечина, помага да ги следам настаните и случувањата во нивните животи.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
фејсбук е психо-социјален феномен со свои последици за корисниците.Тоа ти е свирење на музика на,да не кажам на кој "инструмент".Некој убаво направил споредба:ФБ е како снегот,паѓа не да го покрие брегот,туку да може на секоја зверка трагот да и остане!Сурфајки по ФБ луѓето гледаат разни профили и си ствараат илузија дека тие се подобри,поуспешни,побогати,посрекни.Прават споредби,бројат лајкови.Прашањето е сега кога тој толку не окупира дали би биле понесрекни ако го нема,оти тогаш луѓето ке мора да се соочат со сите беди на човечкиот живот?Лично за мене да кажам дека не го користам,и не сакам,но исто се чувствувам поосамена затоа што скоро сите во мојот круг пријатели се на ФБ.

• Ми се допаѓа
Реакции: I am me and HAZARDER

MacedonishQueen

Истакнат Член
17 јуни 2015
205
131
143
Ја не го мразам фб, искрено зависна сум :)
Уште не измиени очите на фб си се уклучувам..ако не е тој, сите ние ќе пукнеме од досада. Океј можеби има и твитер,инстаграм,скајп итн, ама сите добро знаеме дека фб никогаш нема ништо да го замени;)

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Фб стана нешто неопходно. Пола од она што ми треба за на училиште се прикачува во групи или се испраќа ви инбокс, комуницирам со пријателите без да трошам кредит, но лошо е што ако немаш фб те сметаат за асоцијална личност и покрај тоа што пола од тие што имаат фб се такви
пред две недели ми беше деактивиран фб и се одморив психички но сега поворно исто