Серии - Општи дискусии

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
брат ке се ебаваш со полиција, конгресмени, политики, дроги и веќе видени глупости. на вести кај нас ги има истите. Глеј нешто друго нешто ново...уклучи малце фантазија у глава, фикшн, биди крипи малце.... имаш две нови Extant (2014) и The Leftovers (2014) на двете имаш по 5 епизоди и можеш лесно да ги пратиш паралелно.

r5I7.png

niE.png
Не се глупости туку тие серии се најдобри, а и такви сакам. Само овој пат не можев да се одлучам дека и двете се добри, ама ете одлучив која ќе ја симнам.
И што серии се овие твоиве, 5 епизоди, не ме зафркавај жити се. Финтата е да се внесеш во приказната и да пратиш подолго, а не 1 недела. The Extant, што е ова жити се, на глупост ми личи, The Leftovers уште поголема. Не ме зафркавај со вакви серии, не гледам јас серии за да се фалам колку сум изгледал па да ми даваш серии со 5 епизоди и со смешна приказна. Јас сакам подолги серии со добра приказна.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ice_Man

Feline

Истакнат Член
18 февруари 2014
15
12
113
Ај да не речете дека не ви кажав.. Showtime вчера објавија дека ќе има трета сезона од Твин Пикс во 2016.
flipoff3.gif

• Ми се допаѓа
Реакции: Ice_Man

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
На сител почнаа да ја даваат Dowton Abbey само претпоставувам синхронизирана е, дека нели не смее да се пушти на англиски. :mad:

На телма Person of Interest ја даваат и не е синхронизирана. Добра серија е, јас вчера ја фатив во 22:00 и сега гледам дека секој ден ја има. Погледнете ја интресна е.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Грешка сум бил за Downton Abbey, не била синхронизирана. Ама наместо да ја даваат порано тие во 23:30 како порнич да е.

Ice_Man

Староседелец
16 февруари 2012
440
236
1,053
На сител почнаа да ја даваат Dowton Abbey само претпоставувам синхронизирана е, дека нели не смее да се пушти на англиски. :mad:

На телма Person of Interest ја даваат и не е синхронизирана. Добра серија е, јас вчера ја фатив во 22:00 и сега гледам дека секој ден ја има. Погледнете ја интресна е.

добра е person of interest јас ја следам од почеток,,пред некое време почна нова сезона

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
добра е person of interest јас ја следам од почеток,,пред некое време почна нова сезона
Интересна ми е и мене, сега додека се вклопам да видам што се случува иначе супер си е. Се надевам од Телма нема да ја прекинат на пола сезона.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ги симнувам The New Statesman и Yes Minister/Prime Minister, британски класици полни со иронични досетки, перверзии, цинизам, сарказам, злоба, корупција, совршен акцент и многу лоши фризури. (inlove)
Имам гледано и амерички и српски и австралиски и секакви ситкоми (или барем сум се обидел) но никогаш не успеав да се ослободам од впечатокот дека во нив (за разлика од британските) - сценаристот апелира на дебилот во мене... :^)

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Y1K991

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Покрај старите серии кои ги пратам како што се Supernatural, The Big Bang Theory, Arrow и слично, пратам и некои нови кои започнаа со емитувањње оваа есен.

Меѓу поомилените ми е Gotham. Во оваа серија главниот лик е детектив Гордон, нов млад некорумпиран детектив кој поради желбата за спроведуваше правда се наоѓа растргнат помеѓу валканата игра на неколкуте мафии кои сакаат да завладеат во Готам и уплашените цајкани кои не сакаат да им се спротистават. Во оваа серија вклучени се неколку ликови од серијалот поврзан за Batman, меѓу кои мојот омилен лик од оваа серија - Penguin (Oswald Cobblepot). Robin Lord Taylor е совршен избор за овој лик, ми се допаѓа неговата умешност во пренесување на огромната желба за негов подобар општествен статус во градот. Блед лик, црна раштракана коса, од како пингвин... можеш да ги видиш гневот и опсесијата во неговите очи. Уште еден лик кој ми се допаѓа е Fish Moony, улога која ја има Jada Pinkett Smith. Фиш е жена која работи под задкрило на мафијашот Фалкон (еден од главните кои владеат со градот), поседува ноќен клуб каде што го води својот валкан бизнис. Таа е немилосрдна, интелигентна, цврста, одвратна. I love it!

Доколку сте обожаватели на стрипови и серии направени според нив, а особено доколку сте обожавател на Бетмен, серијава мора да ја гледате!

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Under the Dome не е лоша приказната,иако сум на почеток на серијата,глумата е слаба,единствен добар глумец е Хенк од Брејкинг бед (џандарот).По книга на Стивен Кинг е филмот,гратче каде ќе се појави невидлива обвивка и ќе ги изолира од остатокот од светот.
MV5BMjA3NDk0NzM1MF5BMl5BanBnXkFtZTcwOTYxMTk3OQ@@._V1_SY317_CR13,0,214,317_AL_.jpg

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
boardwalk уште последна сезона треба да гледам,скоро излезе а имав многу за гледање,па не стигнала на ред ..
инаку тие бројки погоре се сезони тогаш уште кога ги пишував сериите по наслови
а ГоТ ај ке се копирам што имав порано напишано
GoT уште кога беше при крај прва сезона и немаше дигнато голема галама околу неа и многу малку лугје ја знаеја решив да ја симнанм и да ја погледнам .
три епизоди изгледав на сила и толку многу се изнервирав што потрошив три часа од вкупно десет,бидејки тотално ништо не се случи за да ме заинтересира да ја гледам,све тапкање у место... и после толку сезони уште не свакјам што ги тера лугето да ја возвишуваат толку :eek
GoT е предобра серија, значи стварно. Е сега ако не ти е по вкус тогаш во ред, мене на пример ми е супер. Не може да не се случува ништо, во секоја епизода има по нешто интересно.
GoT, Breaking Bad, Boardwalk Empire и Sopranos се најдобрите серии некогаш направени. Ова другиве се дааалеку позади. :)