Светско првенство во фудбал, Бразил 2014

Ваш фаворит за освојување на титулата:

• Вкупно гласале
    26
  • Poll closed .

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Прилично досадна утакмица. Очекував отворена игра од двата тима, вака затворена игра од двете страни. После пола саат игра дури 1 шут и тој надвор од голот. Не верувам да паднат повеќе од еден гол, дури и еден е прашање со ваква игра.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Денес голманите во центар на внимание, решаваа утакмици. Очоа не дозволи Бразил да победат, Акинфеев заслужен за реми. Акинфеев наредна утакмица нека дреме на клупа или на трибините, со вакви грешки не се оди далеку на светско првенство.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Почнаа да ме фаќаат носталгии за Бразил каков беше навремето..

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Интересно ќе е во Б групата. Шпанија нема право на кикс повеќе а и треба да победуваат со повеќе голови разлика. Со победи против Чиле и Австралија ќе имаат 6 бода, но Чиле мора да изгзуби или да одигра нерешено против Холандија во спротивно би решавала гол разликата. Шпанија за да биде прва ќе треба Холандија да изгуби на двете утакмици. На Холандија мислам и е доволна уште една победа за да оди понатаму освен ако не изгуби против Австралија и Чиле :zelen, со една победа и една нерешена на Холандија ќе бидат први. Чиле ако ја победи Шпанија тогаш доволно ќе им е и нерешено против Холандија за осминафинале.

Во група А на Хрватска и се потребни две победи, за да одат во осминафинале. Против Камерун би требало да победат, решавачка утакмица би била со Мексико. Мексиканциве претпоставувам ќе се затворат цела утакмица зашто доволно им е и нерешено за осминафинале. Бразил не би требало да има проблеми со Камерун, а ако успеат Камерунциве да извадат нерешено а Хрватска ги добие 2те утакмици тогаш Бразил би бил 2ро место а Хрватите 1ро. А ако и Бразил и Хрватска одиграат нерешено тогаш Бразил ќе е прв а Мексико второ место. Јапонецот луд ги зафркна Хрватите иначе Бразил сега ќе си гледаше пред тв. Јас би сакал Шпанија да заврши 2ра во група а Бразил прв и да играат во осминафинале, за да губат Бразилциве :zelen. Не би ми сметало и од Холандија да изгубат ама повеќе сакам од Шпанија :zelen.

Денес битни утакмици ќе се играат :zelen
Од 18:00 Австралија - Холандија
21:00 Шпанија - Чиле
00:00 Камерун - Хрватска

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Толку од Австралија на светското Robocop strikes again.

едит: Го повлекувам горе-кажаното.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Пуштам тв сега дека не можев од почеток да гледам и резултатов 1:1 :rofl а и головите биле дадени во 20та и 21ва :zelen, јас па си мислев 3:0 за Холандија ќе е. Австралијциве мотивирани се изгледа :zelen, очекувам интересно второ.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Пуштам тв сега дека не можев од почеток да гледам и резултатов 1:1 :rofl а и головите биле дадени во 20та и 21ва :zelen, јас па си мислев 3:0 за Холандија ќе е. Австралијциве мотивирани се изгледа :zelen, очекувам интересно второ.
Toa се тие наши прогнози :zelen. Јас очекував дека првото ќе биде барем 2 гола разлика за Холандија.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Toa се тие наши прогнози :zelen. Јас очекував дека првото ќе биде барем 2 гола разлика за Холандија.
:rofl Една утакмица јас дали погодив, ај сега за второво типувам на 2 гола на Холандија, уствари јас баксуз сум подобро да си ќутам зашто иначе ќе изгуби Холандија :zelen.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Чисто информативно, Кина - Гоцевата раса: 2-0. За расата на Гоце стартни: Наумовски, Цуцули, Дамчевски, Велкоски, Силјановски, Лена, Аврамовски, Тодоровски, Најденов, Љамчевски и Илиоски.

П.С. Ги нема Тони Мицевски, Ѓорѓи Христов, Саша Ќириќ и Артим Шаќири :/

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не знам дали е до стримот ама јас оваа топка од Весли ја видов во голот на Австралија. Можда и од пуста желба да го видам резултатот во нивна корист.