Светско првенство во фудбал, Бразил 2014

Ваш фаворит за освојување на титулата:

• Вкупно гласале
    26
  • Poll closed .

Onkel

Староседелец
14 мај 2014
77
82
1,028
Не би рекол баш, србите се незгодни противници иако можеби овие квалификации ги играа ко без мотив, ама муабетот ми беше што ја спомна Македонија. Ако гледаш така, сите европски имаа лесни групи.

Он: Пенал за Алжир иако не ми личи на пенал. Фали Фелаини на средината, вака белгијците ко без идеја.
Слаба беше групата, можда беа солидни земјите онака на име, али лоша игра покажаа сите, освен Хрватска и Белгија. И Велс,Србија,ние,Шкотска покажавме доста слаб фудбал во квалификациите.Така да, лесен плен за Белгија,заслужено прво место,но во многу слаба група.

Koментаторот го вика Де Браијн :) ахах

Последна промена:

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Eбате фудбалот, уште Куртоа фали во половината на Алжир. Тактика која владее на првенството е „Давам гол и после ме нема“. Алжир фали уште дресовите да ги соблечат и да ги сплетат на стативите. Го убиваат првенството со вакви дефанзивни катаначо-левел3 игри.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ме нервираат веќе со пеналиве, ако падне некој одма пенал се свири. Прееска имаше колку што видов ептен мал контакт и одма пенал треба да остават судииве малце погруба игра пред голманот, глупо ми е стварно вака на секој контакт пенал. Ќе се спасеше Алжир за малце со таа глупа игра, среќа се вратија Белгијциве :). За малце ќе го погодев резултатот :zelen.
@Outrider честито победа :zelen
Сега Мексико сакам да заврши нерешено, ама тешко тоа. :)
Еве Бразил со кои ќе почне: Julio Cesar (GK), Dani Alves, Thiago Silva (C), David Luiz, Marcelo, Paulinho, Fred, Neymar, Oscar, Ramires, Luiz Gustavo.
И на Мексико: Ochoa (GK), Rodriguez, Marquez (C), Herrera, Layun, Dos Santos, Moreno, Guardado, Peralta, Aguilar, Vazquez.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence and Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
51OveuO5nWL.jpg

Светата грмушка strikes again (party)(bravo):gjavol

Малку потешко од очекуваното, сомнителен пенал кој воедно беше и единствен шут на Алжир (facepalm), селекција на касапи и копачи кои играат бункер дури и кога губат, Вилмотс малку повеќе ја фејлна почетната постава, Чадли не е материјал за репрезентација, Фелаини :showoff, Орижи сосема ок, мистерија зошто не влезе Мираљас. За среќа Русија и Ј.Кореја не играат бункер па би требало да има забава во наредни кола :gjavol

Слаба беше групата, можда беа солидни земјите онака на име, али лоша игра покажаа сите, освен Хрватска и Белгија. И Велс,Србија,ние,Шкотска покажавме доста слаб фудбал во квалификациите.Така да, лесен плен за Белгија,заслужено прво место,но во многу слаба група.

Koментаторот го вика Де Браијн :) ахах

Пак да си прашам да посочиш која тоа група била потешка, можеби онаа на Босна или онаа на Холандија, имаш на википедија. Ако не си во можност да ти помогнеме...

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

Onkel

Староседелец
14 мај 2014
77
82
1,028
Не ми беше муабетот за да праиме споредби која била потешка, онака збориме за таа група во која што бевме ние и Белгија
Не ми треба помош :) Честитам за победата, ах што не се паднете со Бразил па тогаш да пукаат бразилски петарди

И стварно претеруваат со пеналите.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Бразил го спасуваа судии против Хрватска, да видиме вечерва дали и против Мексико ќе падне некое пеналче, дајв ова она...