Светско првенство во фудбал, Бразил 2014

Ваш фаворит за освојување на титулата:

• Вкупно гласале
    26
  • Poll closed .

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Очекувано, Италија ја играше старата игра. Корнерот на Руни беше врв.

Корнер на деценијата би рекол. Постојат домородци во Амазонските села кои сеуште не оствариле контакт со цивилизација кои би извеле подобар корнер. Или онаа шансата кога му беше откриен цел гол (facepalm) Слободниот од Џерард...двајца му отвараат во жив ѕид да пласира тој в небо (facepalm)
Последните 20 минути дури и сакав да примат трет гол, за малку Пирло на крај(smoke)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Еј ако сакате да земете пари, се што ќе кажам јас обратно ставете :rofl. Супер утакмица иначе, просек по 3 гола има на секоја утакмица. Англичаниве малце паднаа на крај ама тоа заради што Италија се затвори. Сега на ред се Јапонциве да ги видиме какви се :zelen.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Jапан вс. БСК не ми изгледа на валидна причина да останам буден до 5. Не ве дружам за оваа утакмица.
Предвидувам дека Јапан ќе пробуваат со брза игра да стигнат до водство, први ќе дадат гол, но БСК ќе се држат и најверојатно нерешено.

(утре ќе прочитам која феил прогноза сум ја дал :D)

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Јапонциве доминираат во прво, ама само 1 гол дадоа, во второ ако не се стегнат тапа ќе е утакмицава. Дрогба не знам зашто не го ставаат во игра, овие соиграчиве негови не знаат што прават :zelen. Најлошата утакмица ја ставиле последна, џабе останав олку касно (facepalm) сега нема смисла ни да легнувам :zelen.
Да си кажам за утре, очекувам победи на Аргентина и Франција, Швајцарија мислам нерешено ќе заврши.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Интересни работи што читав за светсково, Англичаниве од 1986 до сега ја немале изгубено првата утакмица :zelen а Мексико па за прв пат победува против Африканска репрезентација на светско :zelen. Шпанија е петиот шампион кој ја изгубил првата утакмица, другите 4 се Италија во 1950, Аргентина 1982 и 1990 и Франција 2002. Во 2010 во првите 8 утакмици паднале 13 голови а сега дури 28 :zelen.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider and existence

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Очекувано Италија и БСК си ги освоија трите бода. Единствено сеуште немом да си повервам дека Уругвај загуби 1-3 од Коста Рика, и уште сум во шок од петардата шо ја доби Шпанија од Холандија.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Кај игра оној напаѓачон на Коста Рика, Кембел?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не знам дали јас лошо сум приметил или стваарно е така, но на изминативе утакмици (со исклучок на Чиле и Колумбија) оние што први даваат гол ко да се задоволни со тој гол и не се обидуваат да зголемат водство туку веднаш се повлекуваат. Шпанија дадоа гол и ги снема до крај на полувремето (второто полувреме не ги видов на теренот); Италија дадоа гол и пробаа со катаначото ама првиот пат им израмнија дур да се свестат и не им успеа, ама затоа второ полувреме брз гол и 35 минути бункер; Јапонија сега ја гледам исто направиле, еден гол и после игра без желба за постигнување гол туку само да се држи време; Уругвај да не беше пеналот не знам дали и воопшто ќе се доближеа пак до голот на Коста-рика, ама после пеналот не се ни обидоа да нападнат нешто посериозно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
  • Ми се допаѓа