Светско првенство во фудбал, Бразил 2014

Ваш фаворит за освојување на титулата:

• Вкупно гласале
    26
  • Poll closed .

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ако ги предводи Хоџсон и на европско за 2 години мислам дека првин треба да најде посигурен голман од Харт. Не е дека не го бива, ама делува многу несигурен во реакциите. Штета што Чембрлејн се повреди пред првенството, мислам дека многу ќе ја променеше утакмицата со Италија. И не мораа бе само по десна страна да прават акции, левата страна таму при крајот ја активираа. Ипак, корнерот на Руни мислам дека беше резултат на нервоза и нестрпливост, ко да сакаше очајно да даде гол, па ако треба и од својот шеснаесетник и на крај резултат од тоа е корнер кој ќе се памети и ќе се раскажува (facepalm)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
[коментатор]Еквадор досега на мундијалите имаат 4 порази и 3 победи. На сите победени натпревари постигнал гол но на четирите порази не успеа да ја сочува својата мрежа.[/коментатор]

(facepalm)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ако ги предводи Хоџсон и на европско за 2 години мислам дека првин треба да најде посигурен голман од Харт. Не е дека не го бива, ама делува многу несигурен во реакциите. Штета што Чембрлејн се повреди пред првенството, мислам дека многу ќе ја променеше утакмицата со Италија. И не мораа бе само по десна страна да прават акции, левата страна таму при крајот ја активираа. Ипак, корнерот на Руни мислам дека беше резултат на нервоза и нестрпливост, ко да сакаше очајно да даде гол, па ако треба и од својот шеснаесетник и на крај резултат од тоа е корнер кој ќе се памети и ќе се раскажува (facepalm)
Харт во Сити беше тапа, барем јас така мислам. Среќа имаа јака одбрана па не се приметуваше толку. А и стварно Англија не се обиде ич скоро по лева страна да напаѓа, средниот ред мислам не им е лош толку ама одбраната може и подобро. Интересен податок што најдов сега, Италија имале 93.2% комплетирани пасови :zelen најголем процент од 1966 па навака.
Сега дознав иначе дека имало и портокалов картон во фудбалов :rofl:rofl

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ауууу каков крај. Која школска акција.
229.gif

• Ми се допаѓа
Реакции: alba

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Не издржа Еквадор, мене искрено досадна ми беше малце утакмицава освен при крај кога напаѓаа Швајцарија. 2риот гол супер беше :zelen. Ајде сега Франција 3+ нека биде :zelen.

• Ми се допаѓа
Реакции: alba and existence

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Што е бре со ова глумците по првенствата?

П.С. Дај кренете ја пречката едно пола метар, французите како тргнале нема да шутнат по земја.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Хондурас дури два пати го помина центарот, јас сум изненаѓен од тој факт. Еднаш и центрираа во трибини. Колку би било јако оној Валбуена да даде гол со глава :zelen

Па и нема подобар од Харт, освен Форстер од Селтик кој му е резерва на СП ама нема искуство од големи такмичења, брани против Рос Каунти, Каледониан Тистл и слични...
Којзнае, мислам дека не е до изборот на играчи или самиот квалитет на играчите, нешто во психата не им штима кога ќе играат за репрезентација, порано во 70-те кога англиски екипи без странци харале низ ЛШ и освоиле 7 од 9 сезони мислам еден период, два пати не се квалификувале за светско (facepalm)

Од друга страна нема лидер, Руни не е играч кој може да повлече цел тим, ако играта е ок и Руни е ок, ако играта е срање и Руни е срање...
Ако веќе прават смена на генерации па ги изоставија Кол, Тери и некои други - треба и Џерард и Лампард и остали да отстапат место па нека прават нов костур со 18-23 годишњаци макар и по цена да испаднат или да пропуштат еден циклус. Вака не оди очигледно... вчера сјебаа едно 20 центаршутеви...

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ее Французиве можеа повеќе голови да имаат ама овие Хондурас се затвориле не може мува да им помине :zelen. Ме нервираат вакви игри, немаат храброст да нападнат па се затвараат, а и искрено составов на Франција не е нешто јак ама Хондурас е бетер :zelen.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence