Свазиленд забрани мини здолништа

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Полицијата во Свазиланд им забрани на жените во таа африканска монархија да носат мини здолништа и куси маици затоа што поттикнуваат на силување.
Оние кои нема да ја послушаат оваа наредба може да завршат во затвор на шест месеци.
- Силувањето е олеснето затоа што е полесно да се соблечат оние малку работи кои жените ги носат, рече портпаролката на полицијата, Венди Хлета.
Забраната се однесува и на панталони со низок струк. - Оние кои ги носат ќе бидат уапсенаи, предупреди Хлета.
Хлета рече дека жените кои носат таква облека сами се одговорни за нападите врз нив или за силување. - Прочитав на социјалните мрежи дека мажите па дури и жените имаат тенденција да ги „соблекуваат луѓето во мислите“. Тоа станува многу полесно кога облеката е тесна или открива премногу, рече Хлета.

За мене ова е апсурд,сите треба да се облекуваат така како што се чувствуваат.Јас баш си ја сакам женска ми во минич :D
red-plaid-pleated-mini-skirt.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner and Рушен

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Абе до кај се не оди човековата лудост... Ако носеле мини здолништа поттикнувале да бидат силувани.. Тоа би дошло исто како некој аконекој според тебе има грда фаца и те поттикнува да му удриш бокс. Ми е смачено од глупави ограни чувања Се мрднато!

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
Абе до кај се не оди човековата лудост... Ако носеле мини здолништа поттикнувале да бидат силувани.. Тоа би дошло исто како некој аконекој според тебе има грда фаца и те поттикнува да му удриш бокс. Ми е смачено од глупави ограни чувања Се мрднато!
Ќе ставиме забрана за грдотија сеа :D Тие што се грди, в затвор.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Да! Зашто „прочитав по социјалните мрежи“ е многу јак аргумент за донесување закон.
Манијак си е манијак. Ако ти го удри меракот, ти и мантија носи, пак ќе го јадеш.
А ако ви/им кажам дека статистички е поголем бројот на манијаци кои радо би силувале покриена женска отколку разголена?
Нека остават тие разголеност ово оно, има разни комплекси, многу поверодостојни од „прочитав по социјалните мрежи“, што го доведуваат манијакот во таа состојба, нему облеката најмалку му е битна.

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Koи силувања бре,па 70 и кусур посто од тие шо носат миничи(читај допи*њаци) сами се нудат,дури и може да се најде машкото "силувано",има причина што разголеле батачиња тие дами :)

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
За мене ова е апсурд,сите треба да се облекуваат така како што се чувствуваат.Јас баш си ја сакам женска ми во минич :D
red-plaid-pleated-mini-skirt.jpg
Па до негде се у право ако немаат тие таму жени и видат некоја се шета разголена мислам многу нормално а иначе кој како сака треба да си се облекува тоа нормално никој не треба да го забрани али ако искочиш и се вракаш сама така облечена 90% нема нешто добро да ти се деси