Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Те сретнав и поради тебе не знам да напишам ниту еден стих, како да си поезија која молчи во мене и ужива ненапишана.

Да сакав немаше да можам олку точно да го напишам.. а грешам.. нема да се предадам не смее ова да е посилно од мене..
Леле како ја да го кажувам ова жими се.. : (
А сепак се осеќам мирно кога мислам на тебе.. зошто вака бе зошто..
Се занесов само краток коментар требаше да е..
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: escape

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Moже ќе го имам најглупиот вовед во исповeдувачницава па и воопшто мислење но сакам само да ти кажам едно огромно фала за тоа што почнуваш да ми ја враќаш вербата во посилниот пол. Сепак не сте биле сите идиоти. :)
И исто така сакам да знаеш дека премногу го ценам тоа што ме трпиш со сите мои отрови :)
 
Последна промена:

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,366
3,059
1,133
Prazen si kon mene.Go cuvstvuvam toa. I mladosta te opiva, nojas ne mozam da go vratam vremeto nazad isto kako i sto ti ne mozes da mi pomognes vo toa sto cuvstvuvam.I ne si istiot samo ti posakuvas da si istiot.
I nema nikogas da me dopresh ne e potrebno...
 

Doreah

Староседелец
14 јули 2013
16
42
1,013
Знаеш, сето ова време јас наивно верував дека сепак сум ти значела нешто во животот. Бар малку, бар трошка од она што ти мене ми значеше. Дури сега, после толку време, сфатив дека за тебе сум едно обично ништо. Нула. Невидлива. Три дена по ред се разминуваме на улица без ниту едно ебено здраво. Без ниту еден поглед. Како обични странци. И криво ми е. Зашто заслужив повеќе од ова. Секогаш, да го е**м, секогаш бев тука за тебе. Не како девојка, не како љубовница. Како пријател. Ти текнува ли еднаш, уште бевме тазе прекинати, кога ме праша дали може да ми се обратиш кога ти е тешко на душата, кога никој друг не може да те сфати? Ти реков дека секогаш, ама баш секогаш можеш да ми се обратиш кога сум ти потребна. И ми се обраќаше, кога ти беше тешко ме бараше зашто знаеше дека можам да те ислушам и да те утешам. И секогаш го правев тоа. Без разлика што понекогаш работите кои ги слушав ми ја гореа душата. И што добивам за возврат? Вртење глава на друга страна кога ќе поминеш покрај мене? До тука дојдовме? Требаше да те мразам, го имав секое право на тоа. А јас се надевав дека си поинаков. Дека и покрај се, заслужуваш да имаш место во мојот живот. Ништо не си заслужил. Ништо. А најкриво ми е што знам дека и кога би се вратило времето назад, кога пак би бил ланскиот август, кога пак би го преживеале истиот крај, јас пак би била истата. Пак би се трудела тебе да ти е добро , дури и по цена јас секојдневно да се самоуништувам, за ти са си среќен.. Будала сум, ама тоа е. За среќа, времето не се враќа. А сега и тука, ти за мене стануваш странец. И си ветувам себеси, веќе никогаш нема да се прашам кај си, како си, среќен ли си. Толку беше.
 

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Кога би можел да најдам зборови да напишам што се случува во мене кога те гледам како се смееш, но не знам, не можам, и сето тоа ми е некако драго зошто е тоа така, само драго, толку малку, а толку многу.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: escape

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Знаеш дека што и да кажеш болеше? Знаеш ли дека се пазев што зборувам .. Свесен ли си дека толку бев понижена од тебе дури и со земјава срамната.. знаеш ли дека сватив колку вредам? Еј.. у пм вредам мн! Премногу за да човек како тебе ме понижува пред кој ќе стигне. Не си совршен само да знаеш и ти имаш мани само што јас ниту на само не ти ги кажував камо ли пред луѓе. Дојде крајот нема што да се дискутира веќе си кажа ти со време се е пролазно. И во право си. Љубовта кон тебе помина.. Не осеќам некоја тага нешто.. Сношти ко замина воопшто не ме допре тоа знаеш.. ич. А ќе жалиш само касно е . : *
 

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Воопшто не ми фалиш, знаеш? Некако поубо ми е сама, помирно.. И немој ти текнало да ме побараш за некој ден за да изиграваме среќни пред фамијиата твоја.. Не можам да се лигавам ја ме знаеш дека не сум таков тип. Ајде доста ти е .. иди иди иди ајде бегај!! Поубо ми е сама
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast