Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Tvoite proshetki na Vodno se zamenija so vozenje tocaci. Tvoite dolgi poraki stanuvaa se pokratki. Tvoite javuvanja vo nokta razretcija. Tvoite nasmevki se pretvorija vo retki pogledi. I ke reces se e isto. No nisto ne e isto. Isto e samo neboto so svojata dlabocina. Ista e zemjata koja ja gazime .Vozduhot sto go disheme ne e ist, ti go dishesh tamu daleku. Go stishuvam nemirot na srceto da bide potivok a ocite da gledaat vo vrvovite na prstite zasto ako te poglednat ke te rastazat. I vo ovoj son a neson, ke ti recam furaj go zivotot. No ke premolcam , ke se skamenam vo karpa samo da te gledam.

• Ми се допаѓа
Реакции: Achernar

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Не верував дека ќе почнам и тука да пишувам, а не сум ни нешто креативна во изразување на чувствата т. е знам само да филозофирам... таква среќа сум имала во предходниот живот јебига.
Туку зашто си толку далеку? Да беше барем малку поблиску сето тоа што го сонував ќе го живеев.
Ме научи да дишам, да сакам и да постојам.
Ми стана како светлина во тунелот, водич во животот и воопшто живот.
Фала навистина што постоиш и што никна во мојот живот, мила моја душа. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Priroden and Achernar

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Знаеш светлината рефлектира светлина, како што моите светли очи се пресликуваат во твоите темни кога ноќта е најтемна, таму далеку да би се создала аурората која наликува на нашите погледи, сосема случајно.

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

Ѕид на плачот

Истакнат Член
20 септември 2016
222
113
343
32
Скопје
...пред мене гледам празен чисто бел лист, кој што морам секој ред да го испишувам секој ден по малце.
Се надевам ќе ги одбирам буквите внимателно и правилно, дека нема да бидат ко во претходните листови со тежина и преголема доза на тага напишани.
Ако згрешам едно редче, ќе го искинам листот, ќе почнам повторно од почеток.
Секогаш така, додека не дојдам до еден правилно испишан! :)

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Ти благодарам што секој ден ме правиш најсреќна, а вечерва јас сум најсреќната девојка на цел свет.
Нека ни е со среќа и прекрасни моменти да си креираме во иднина. Ти си моето се, не можам да си го замислам животот без тебе и знаеш дека се би направила за тебе. Те сакам иако понекогаш си се сомневал. Од вечерва е урнат секој сомнеж. Едвај чекам заедно да си живееме :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

rikica01

Истакнат Член
19 ноември 2015
58
20
118
29
се каам за се што ти сторив за сите лоши зборови кој излегоа од мојата уста би сакал да го вратам времето да те вратам со него но неможам. Се надевам дека еден ден ќе сватиш колку силно те чував во срцето ама ќе е премногу касно.

rikica01

Истакнат Член
19 ноември 2015
58
20
118
29
Ако љубовта е отровна молим те дај ми од тој сладок отров да се напиам и во мир да умрам

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Почетокот од секогаш ми бил проблем и мислам ова ќе биде најлошиот почеток што некогаш во животот сум го напишала. :)

Односно не најлош, а нај не сврзан. :) И знам ќе речеш многу филозофираш и знам навистина филозофирам но еве сега ќе пробам филозофијата да ја потиснам и да им дадам простор на емоциите.

Се сеќаваш ли кога зборевме за светите места и нивната енергија односно како даваат мир, спокој... мислам ти кажав еднаш но сакам пак и пак и секогаш ова да ти го повторувам. Твоето присуство ми дава мир, заборавам на сите мисли, на се што се случувало, се случува или би се случувало и само уживам. Некој да би ми рекол дека истото тоа што го доживувам во тие свети места би го доживеала со една личност не би верувала навистина но се уверив.
Ми даваш мотив да верувам во животот, да верувам дека не е така сив како што мислев пред да те сретнам тебе.
Не ти имам кажано но кога ми е тешко, знаеш сите имаме такви моменти се потсетувам дека постоиш во мојот живот и само еден твој збор ми го менува целото расположение. Дури на почетокот не можев ни јас да поверувам какво влијание имаш врз моето расположение. Нормално не сакам да се осетиш дека управуваш со мене, не е воопшто така туку баш напротив тоа влијание што го имаш ми дава сила да не се откажувам и да продолжам да те сакам таков каков што си.

Љубовта мислам и за ова имаме зборено и мислам ти имав кажано дека не верувам во тој збор. За мене љубовта е збир од неколку битни работи во животот кои ти оправдано си ги потврди.
Доверба, Разбирање и Почит.
Не се плаши дека ќе ме повредиш, немој, тоа што го чувствувам спрема тебе не може да ме повреди, може само во животот да ми носи убави спомени. Ми стана белег во срцето и умот, ми покажа свет за кој мислев дека не може да биде реален, но е, ти си реален.
Дали е љубов ова што се случува или нешто друго не знам и не би сакала да размислувам точно сега за тоа, само сакам да продолжи затоа што преку тоа дишам, гледам и чувствувам.

Дури и критиките што ми ги упатуваш некогаш знаат да заболат но не можам да ги игнорирам и да те пратам у три лепе пизде материне. Не сакам затоа што не ми ги кажуваш за да ме навредиш туку да ми помогнеш да се променам.
Ти си ми една среќа, љубов и сон што ми се појави во животот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Achernar