Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
од толку зборови со кои те нарекував досега,незнам од кај ми текна зборот сонце,во последно време се така те викам
можеби од врнежливото и тмурно време па си го барам сонцето до мене:giggle

WomanInRed

Староседелец
15 февруари 2012
1,324
3,218
1,123
Јас тебе не те сакам повеќе. :)
Те избришав од мојот живот !
Криво ми е што си го уништивме другарството за глупости.
Криво ми е што после толку време уште бегаш од мене.
Помина толку време , а мене уште ме боли......... ама барем сега знам колку ти значело нашето другарство.
Единствена причина поради која се смиривме , е бидејќи се дружиме со исти луѓе...
Никогаш ништо нема да биди како што било некогаш.
Некои луѓе не заслужуваат ништо.

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Убави беа деновите кога ме будеше секое сабајле, кога гледав пораки од тебе полни со срциња и убави зборови.. Ама сфатив не сум јас за тебе.. А ни ти за мене, ама јбг уште не те заборавив. :mad:

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Ќе те сонувам..
Како вчера и ноќта пред тоа и ноќта пред тоа.
Убави се тоа соништа.
Полни со чувства, така реални и вистинити.
Полни со љубов.
Несакам да престанам да те сонувам.. ни утре,
ни задутре,ни за година,нит до крајот на животот.
Остани во моите соништа и не оди..
Никогаш..
Само таму си мој и јас твоја..
Денот е тој кој ме враќа во реалноста..и така е долг..
И повторно чекам, да дојде ноќта..
За да бидам со тебе..

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Постојат многу љубовни приказни но, нашата беше поинаква – совршена. Никој не нѝ кажа дека вистинската љубов боли. Или пак, ние тоа не сакавме да го знaеме? Сосема небитно. Проклет да е тој февруарски ден што нè уништи. Љубовта не но, нас да. Го нема повеќе она “ние’, сега сме само јас и ти. Двајца луѓе што некогаш си значеа многу еден на друг а, денес се само двајца туѓинци. Поминаа два месеца, а исто како вчера да беше. Сеуште се сеќавам на моите први љубовни солзи кои многу ѝ тежеа на мојата душа кога ме напушти. Тогаш го осетив вкусот на болката што ја предизвикува првата љубов. Дури и небото пушти неколку солзи таа ноќ за љубовта што згасна, а некогаш толку силно гореше. Tолку многу ме сакаше и не дозволуваше никогаш да бидам повредена. Премногу убав спомен остави во моето срце кој засекогаш ќе живее таму. Не, нема повеќе никого да сакам како што те сакав тебе. Љубам друг, но нешто недостига кај мене. Недостига искрата во очите што гореше кога ти беше покрај мене и огнот во срцето што гореше секој ден сè повеќе и повеќе. Само еднаш во животот се љуби вистински, зар не? Првата љубов никогаш не се заборава.
tumblr_mkzin40ljN1s5m1gxo1_400.gif

• Ми се допаѓа
Реакции: Martin_MKD

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Чувствата,однесувањето ти е променливо...
Денес ти се допагам утре сум ти другарка...
А јас...Јас безнадежно се заљубувам во тебе...
И повторно и повторно и повторно...
Сакам да ти кажам...ама немам храброст...
Не сега,не во блиска иднина,но сигурна сум дека ке приметиш...
Кога и да е...На моето лице ке видеш.
Немора јас да ти кажам.
Доволно си паметен за да видиш...

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
Мислиш дека ме повреди? Е па не :)
Баш ми е топ вака.. можеби не знам на која страна терам, ама знам дека терам а не стојам в место.. мило ми е што мислиш дека сум дете, дволично хахахахахах што не знае што сака ...... јеееееее !
А ако мислеше дека нема да идам на форум ради тебе - си се заебал .. баш сакав да те поканам на промоција, ама ќе размислам, бегај си ти од мене пак :*