Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
shit. 12 април (2010). Денот кога случајно те запознав на скалите во индустриско иако на фејсбук разговаравме многу често. Јебига се заљубив. Истата вечер ми стана и девојка. Знаеш, гајле ми беше дека си различна. И јебига, сеуште ми недостигаш.

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Не ми се верува дека стојам тука -пред тебе , повторно залепени еден за друг како магнети јас и ти ке се бориме за да се сватиме меѓусебно, колку слични толку различни , ама сепак меѓусебе вљубени ..

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Зошто се однесувам со тебе лошо?
Зошто го трпиш секој мој испад?
Зошто?
Не беше моето вчерашно испад на љубомора.
Туку страв...Само мал страв.
И зар не гледаш дека премногу ми значиш?
Мое најмило пријателче...
Сонувам за нашата повторна средба..
Кога пак ке ме прегрнеш и ке те прегрнам...
Само таму се осекам безбедно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer

Rosana

Староседелец
24 јуни 2012
267
499
1,063
tumblr_mk8tlkyE4k1qfjmb4o1_500.gif

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
Сакам да ти кажам, дека повеќе никогаш нема да те гледам поинаку, со други очи освен другарски.. Ти криеш во себе прекрасни особини, не е така како што мислат сите, јас вчера сфатив дека никогаш никој не бил поискрен со мене, сам за себе да кажеш дека си лош, дека не си за мене, дека не знаеш да ги цениш девојките, не знаеш да љубиш, и не сакаш да ја преминеш бариерата на пријателството.. навистина ме изненади позитивно.. Фала ти ДРУГАРЧЕ, а вчера разговаравме само за минатото, што би било ако ние би биле заедно, ама ете среќа што никогаш не сме ја имале таа можност .. гушка најголема за твојата искреност ! (hug)

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Ајде ке се караме јас и ти секој ден...вчера јас денес ти утре пауза и пак одново..
Зошто не сакаш да ме сфатиш?Не ме познаваш како што велиш...Не...
И неможам и не знам како да ти докажам дека ми значиш...

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Понекогаш доаѓа среќа - Винка Саздова
''Се разделивме. Знаев.
Знаев уште пред тој да знае, пред да ја донесе својата одлука. И не прашувајте ме сега како, од каде навистина, како јас би знаела нешто што и тој самиот не го знаел? зашто не би умеела да ви објаснам. Исто ме гледаше, исто се смееше, со ист ѕунлив глас ми зборуваше. Ама имаше нешто во него и околу него, нешто како... ох, не умеам да го најдам зборот, имаше некоја тенка обвивка, некој кожурец, некоја далечина што го навестуваше крајот. Го знаете ли она чувство кога возови поаѓаат од станиците, бродови испловуваат од пристаништето, а вие стоите и ги гледате како заминуваат? Не, вие никого не испраќате, немате таму никој што очите ваши би ги земал со себе, нема таму никој за кој би тагувале, а сепак, таа тага е поголема од вистинксата тага. Ете така некако се чувствував.''

Не го напишав јас извадоков, ама како јас да сум го пишувала. Јас за тебе...

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
сакам да ти кажам ... хмм чудно..не сакам ништо да ти кажам,ниту пак да те слушам,ниту пак да те гледам... :svirka

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe