Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
830
1,402
1,103
Ми ја заши душава со твојата за да не испука по рабовите,
Ги наполни ходниците на срцево со смеа што се слушна до небото,
Ме заслужи кога го отвори срцето што беше во оловен оклоп затворено.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: İncognito

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,405
1,532
1,133
28
Да губеше по литро крв на секое "те сакам" што го кажуваш на човек за кого тоа не го чувствуваш, ќе ја собирав истата во зип-лок ќесички и преку трансфузија ќе ти ја враќав назад. За да можеш пак да го правиш тоа.
Зошто сум глупав.
 

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
830
1,402
1,103
Ќе те фати бура, ќе застанеш храбро пред неа со насмевка на лицето и ќе речеш:
-Како неа е. Истура, грми, ноќ разденува, носи се пред себе, но не убива. На крајот ќе стивне. Те учи да го цениш сонцето. Ваква бура се живее, не се пропушта.
 
Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: İncognito

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,340
3,031
1,133
Ajde da si gi smenime i gushneme pernicite , jas tvojata a ti mojata. Da zaspieme i da sonuvame, jas tvoite sonishta a ti moite, potoa sonishtata da gi zapletkame . Tivko ti gi shepotam tvoite sonista vo koi ne sum jas , vo koi ne si ti, tuku samo senista od minatoto.
 

İncognito

Староседелец
31 август 2013
2,531
3,811
1,153
Тоа си ти и тоа сум јас, светец од икона што пука, да пронајде дождот, своја лулка.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Iris*

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
830
1,402
1,103
Јас и ти, каде и да тргнеме секој пат води од мене до тебе и обратно, носејќи ја безвременската убавина на тишината, душите се разбираат и без зборови.
 
Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: İncognito

Iris*

Староседелец
30 јануари 2014
830
1,402
1,103
Ако за ништо друго тогаш ќе живеам за тебе, кој ми ја покажа својата љубов. Ми ја разголе душата и ја покри со твојата, топла. Дозволи да те препознаам во толпата, во пламенот и песната. Не забрзувај го чекорот бос, дозволи ми да се препознаам себе во тебе.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: İncognito

İncognito

Староседелец
31 август 2013
2,531
3,811
1,153
И ноќта ќе презрее во твоите очи со погледот мој и душава ќе задоцни секаде за да те стигне тебе и косата твоја божур ќе се стори под моиве нокти, кои ја гребат месечината врз ѕидовите на твојата крв, опиена со виното на боговите.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Iris*