Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Sekoj moze da pravi sto saka, ima pravo, da se glupira ili so nekakvo si fino odnesuvanje kao da te/me zavede..
Ama normalno ti si samo moj, go pomina testot. Jas tvoja, a ne znam dali si me testiral.. Doverba 100% .. Sto treba povekje za da spijam mirno kaj i da si i kolku i da si zgoden jas sum mirna ko jagne. Milo moe.
Zgodnjakovichu ^_^

Se izvinuvam za latinica ke sredam, od vreme na vreme se gubi i nekje da se vrati mk font ;)

Xenia

Староседелец
4 април 2016
68
87
1,018
Narnia
Не ме интересира кои планети делуваат на твојот месец.Сакам да знам дали си стигнал до сржта на сопствената болка, дали животните разочарувања те отвориле или си се скрил и си се затворил стравувајки дека повторно можеш да бидеш повреден.
Сакам да знам дали си во состојба да поднесиш болка, мојата и твојата, а притоа да не мораш да ја криеш или ублажуваш или да ја избришеш.
Не е важно од што живееш.Сакам да знам за што копнееш и дали имаш храброст да сонуваш за исполнување на желбите на твоето срце.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Низ ѕидот кој наликува на Берлинскиот, цврсто изграден за заштита од дамнешни мемории сепак понекогаш како вечерва ќе се протне некоја небитна ситница, пример дека извесна женска особа носеше џемпер на кој не можам да му ја идентификувам бојата, сиво плав или нешто така. Џемпер бе, и меморијава станала нискобуџетна, не ме мачи со битни срања него со џемпери. (facepalm) Очигледно си ја вршеше работата одлично пошто понекогаш нејзините образи стануваа магично румено-црвени, магнет за очите и една од оние ствари кои со пари не се купуваат а богами ни со молитва не се измолуваат. Просто се дешаваат.
Прокси фетиш демек.

Више тужан него љут :(

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Од сите тие разочарувања тој не памти ниедно, затоа што и тој разочарувал, од толку бол тој не чувствува повеќе, затоа што и тој болел, од непребол знае дека се умртвува срцето, тој го држи неговото на апарати да истрае за едни малечки очи во неговиот свет, тој го нарекува сет затоа што е мелодичен, го става на ушите кога му е потребно да избега од туѓиот, да го смири немирот, горд е што најде начин да живее со убави спомени и беше дел од една зора, тој не ја сака деневната светлина затоа што му ја открива душата така јавно, тој го изгуби неговото јас и не е тажен иако сето ова звучи тажно, најверојатно и последно љубовно, ако воопшто има љубов во него.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and Lady*

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Николаааа, Николааа, нешто чудно ми се случувааа, што е тоа знае мајка миии, еј мама ме подучува... Николааа, Николааа тоа значи дека растеме, дека брзо ќе пораснеме, Николлааа... :*:*:*:*

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Желба за чекор упатен кон мене, бадемови очи вперени кон моето бледо лице.
Остави нешто што ме спречува да бидам пак онаа старата со срце спремно за борба.
Мистерија е да научам како да не мислам на тебе.

• Ми се допаѓа
Реакции: Priroden and Prashina

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Животот е долга и тешка борба, долга патека..
Доаѓаш со мене, ме држиш цврсто за раце но дали ќе продолжиш да ме држиш така силно и од сега, дали таа мила насмевка и силна прегратка ќе ме прати засекогаш?
Почнува нашата борба против злото, биди силен и држи се покрај мене. Тесакамлеканоќ