Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Ниту една личност не ги заслужува твојте солзи ,а таа која ги заслижува нема никогаш нема да те расплаче !

• Ми се допаѓа
Реакции: *V******

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Gi zatvoram ocite...mir i tishina,a sonot nikako da dojde. Kako nadgrobnii spomenici sekavanjata se izdigaat. I povtorno molk, vecen molk koj go true pocetokot na noviot den vo koj na teatarskata scena se pojavuvaat glumcite vo pretstavata narecena zivot. A vo vnatreshnosta na dushata samo kopnez po neiskazanoto, premolcenoto vo skrienata solza koja na agolot od okoto iskapuva. Koga bi znael kolku solzi iskapale , koga bi gi doprel site misli usmereni kon tebe, ke im go vidish li krajot? Te zaspivam pod srceto nezno kako majcina pregratka i so toplina na sonceto te sogoruvam vo sebe.

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Зошто чувствувам страв и кога ни е убаво? Камо да можев..
Преку тасе ми е од збрки веќе верувај.. чејајшчотек, тесакам. :giggle
мирна ноќ. Замириса пак на среќа.. Се надевам ќе потрае. Сакам
едит : а дур удираш со главата в ѕид само излегуваш се повеќе од длабочините на душава а тоа не го сакам...

Последна промена:

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Сакам да ти кажам дека е касно. Премногу касно. Обично го добиваме она кое го сакаме кога ќе престанеме да посегаме по него. Предоцна е. Ако сакаш качи се и на Месечината, залудно е. Не сум повеќе наивкото кој ти верува во се што ќе кажеш. Иако срцето ме стега заради сите соништа со тебе, морам да ти кажам не заради мое сопствено добро. Жал ми е, но те молам не заборавај дека овој огорчен човек кој стои пред тебе е таков само поради тебе. А можевме да имаме се...

Aria

Староседелец
19 февруари 2012
8
14
1,003
Се враќавме заедно во воз после чудна вечер, седнати еден наспроти друг како и секогаш.
Нашите перверзни муабети немаат крај ама никогаш не ни е срам да ги правиме во јавност, никогаш не не интересирало дали некој ќе не чуе.
Те гледав додека одговараш на моите бескрајни прашања и ми помина еден цитат низ глава “You're beautiful, but you're empty. No one could die for you.”
Неколку мигови подоцна ми кажа дека ако имам некоја слика дека си мистериозен да прекинам да те гледам како таков пошто не си...
А јас ти се насмеав додека си мислев "I couldn't die for you"...
Не ти одговорив ништо. Ако сакаш да веруваш дека така те гледам - твој избор, ама знај дека секогаш е подобро да ме прашаш отколку да претпоставиш.
Исто како оној пат кога зборевме за љубомора и донесе еден куп заклучоци наместо да ме прашаш.
Колку само ќе ни беше животот поинтересен ако ме прашаше. Размислувам некогаш да ти кажам ама не сум сигирна дали вреди...

И не. Не си ми мистериозен, воопшто. Имаш тајни како и секој ама тоа не те прави мистериозен.
Јасно ми беше кој си и што си после нашето второ гледање. Знам кој ти е најголемиот страв и те гледам како бегаш од тоа. Разбирам зошто.
Многу работи ми се јасни за тебе. Прилично ми е забавно да гледам на некои твои постапки.
Смешно ми беше дека ја криеше девојка ти од мене толку време и кога конечно реши да ја донесеш ја остави сама и дојде да седиш со мене саат ипол, требаше да те поттсетам дека и она е тука за да ти текне да одиш кај неа.
Смешно ми беше и кога пред сите отворено и кажа дека никогаш нема да може да ми дојде на мое ниво кога станува збор за секс. И кога не извести дека јас подобро те знам и подобро ти влијаам отколку она. Или кога ми кажуваш дека јас знам за твои тајни а она не.

Интересен си ми, имаме слична смисла за хумор.
Гледам дека во моментов ти е потребно некој да те слуша, да биде тука за тебе и да ти биде пријател и јас сум сосема океј со тоа.
Само посакувам да беше поискрен со себе си....

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Дај ми надеж, сила, волја.. Дај ми малку од резервоарот полн со љубов и ќе сменам сѐ!
Само рашири ги рацете..
Ветувам дека ќе бидам подобра, се колнам дека само тебе ќе те сакам.. секогаш..
секогаш...

• Ми се допаѓа
Реакции: antonio and misterija

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Не постои личност која ме менува и влијае врз мене повеќе од ти. Понекогаш на подобро, понекогаш на полошо. Понекогаш успеваш да ми покажеш колку е убав животот и колку е најпрекрасно да сакаш и да си сакан, а понекогаш ме тераш да ја изгубам целата верба во човештвото општо, бидејќи на моменти ме тераш да мислам дека дури ни ти, личноста која ми значи се на светов, не се грижи за мене ни приближно толку колку што сака да мислам. Понекогаш ме тераш да застанам на сред улица и да се раздерам на цел глас колку најмногу те сакам, а понекогаш ме тераш да застанам на милиметри од твоето лице и да се раздерам на цел глас колку воошто не ме заслужуваш. Понекогаш правиш да се осеќам најсакано и најрадосно на светов, а понекогаш ме разочаруваш до степен каде што не те препознавам. Понекогаш знам дека сум ти најважна личност во животот, а понекогаш мислам дека сум ти најголем непријател. Понекогаш верувам дека би сторил се за да ме задоволиш мене и само мене, а понекогаш сум цврсто убедена дека сметаш дека најважно ти е да ти биде убаво тебе и само тебе. Понекогаш не сакам да се одделам ни на само една минута од тебе, а понекогаш не можа да издржам да те слушам ни секунда. Понекогаш ме нервираш најмногу на се што постои, понекогаш ме повредуваш, понекогаш ме разочаруваш како што никој друг ме нема разочарано, понекогаш ме фрустрираш, понекогаш ме контролираш, понекогаш ме манипулираш, понекогаш ме тераш да се запрашам дали ја заслужуваш мојата љубов. Но, секогаш занм едно нешто, а тоа е дека ништо и никој во мојов живот не сакам повеќе од тебе. Ти си ми најважното нешто во овој универзум и кога понекогаш ме тераш да се запрашам во реалноста на твојата љубов, се потсетувам дека колку и да е силна бурата и колку и да те тера да се откажеш, таа ќе пројде и кога се ќе биде повторно мирно и спокојно, кристално јасно ќе го видам одговорот, а тој е дека јас и ти сме судени заедно да се бориме во најтешките периоди и заедно да уживаме во најспокојните моменти.