Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Би те побарала..
Макар и само да те слушнам колку прекрасно молчиш..
Да слушнам како срцето ти отчукува туѓо име.
Би те побарала, но знам ти немма да ме слушнеш и на уво да би ти шепотела..
И на крај, нешто мора да умре..
Нека биде надежта овој пат, да не умрам јас повторно..

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Пресретни ме гол,
со душа соголена до коска
за да можам да те препознаам.
Само така
храбри без маски можеме да почуствуваме кои сме навистина.
И не зборувај ми за
големината на светот,
би ги следела твоите делувања.
Не отуѓувај ја убавината на моментот,
со мирисот на твоето лажно
постоење.
Универзумот те створил
таков единствен и посебен,
не постои ѕвезда која ти сличи на небото.
Ти посакувам едно срце,
кое има храброст да биде
на себе верно.
Дух кој е во состојба
да го препознае премолченото.
Очи кои ќе ја препознаат
вистината и
уши кои ќе го препознаат
гласот на моето срце
кога ќе го шепоти твоето име.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and Pica pica

SaraFighter

Староседелец
1 август 2013
178
479
663
Те сонував вчера вечер .....сонот беше прав кошмар еднаш ми рече вашето нема многу да трае,дојде во сонот и ме праша заврши ли?Онемев....станав со срцебиење,испреплетени чуства,љубов,омраза,спомени, кои секој ден долеваат масло на раната која што ти ми ја отвори.Боли многу боли ама ќе издржам поминав многу ќе го поминам и ова.Ми се врежа во срцево и остана длабока рана во него,секоја помисла на тебе чиниш е по болна од секоја наредна.И знаеш ли што она нашето кое ти рече дека нема да трае и сеуште трае и ќе трае....сеуште се будам до истиот човек сеуште истиот тој ме има во прегратки и секој ден ме прави најсреќна на цел свет.Прекини да ме прогонуваш во сонот,на јавето веќе се обидувам и да ме нема кај што ќе бидеш ти ...биди среќен со девојката твоја се надевам двата сте среќни и треба да бидете....и знаеш што барајќи дијаманти пронајде обични камења жал ми е.....:|

Метаморф

Истакнат Член
5 декември 2014
299
334
173
28
Сакам да ти кажам дека повеќе не ми е гајле каде си,со кој си...Болките што ги трпев беа трња кои искрснаа на патот на љубовта за уште да те сакам.

• Ми се допаѓа
Реакции: SaraFighter

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Само бог знае зошто си таму, а јас овде, тоа нема врска со љубовта.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Згρешив што ти веρував.
Постојано ми се мота во глава тој ладен бездушен поглед κога ти станува сеедно.
Не го заслужив. Не ти го можам тој пρазен и блутκав изρаз на лицето κога ρешаваш деκа е вρеме да ме оставиш и палиш нова цигаρа.
Не ми е јасна твојата намеρа да ми го наполниш сρцето со пρазни лаги κаκо балон и наеднаш да го дупнеш.
Постојано паѓам и ти не ме задρжуваш.
Паднав. Знам. Саκав да саκам и зачеκоρив на погρешна стρана. Загρизав отρовно јаболκо. Се заљубив во κамен.
Болеше κога сфатив.

Метаморф

Истакнат Член
5 декември 2014
299
334
173
28
Згρешив што ти веρував.
Постојано ми се мота во глава тој ладен бездушен поглед κога ти станува сеедно.
Не го заслужив. Не ти го можам тој пρазен и блутκав изρаз на лицето κога ρешаваш деκа е вρеме да ме оставиш и палиш нова цигаρа.
Не ми е јасна твојата намеρа да ми го наполниш сρцето со пρазни лаги κаκо балон и наеднаш да го дупнеш.
Постојано паѓам и ти не ме задρжуваш.
Паднав. Знам. Саκав да саκам и зачеκоρив на погρешна стρана. Загρизав отρовно јаболκо. Се заљубив во κамен.
Болеше κога сфатив.
That's what u get when your heart win. ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Се прашувам како полната чаша толку сигурно се испразнува од љубов ,а празната многу тешко се полни. Има времиња кога во интерес на преживувањето забораваш и дали воопшто си љубел. како и времиња кога правиш невозможни мисии само за да се задржиш исправено на нозе.Но постојат и мигови кога пак за истиот интерес стануваш само сенка, вејка на ветрот...И живееш, живееш...заборавајќи имиња, денови, мигови, оставајќи ги во некоја стерилна далечина. Сакам да ти кажам, остави, оваа се години на малери кога се фаќаш за сламка како слеп за стап.

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Си почувствувал ли некогаш како градите да ти се премали и недоволни за да го соберат целиот воздух кој ти е потребен за да живееш?
Си се почувствувал ли некогаш како ветар во нечии прегратки, како да си создаден за да им го осетиш мирисот за миг, а потоа повторно да не им припаѓаш?
Си почувствувал ли како е да си сенка на сопственото тело и ехо на сопствениот глас?
Затоа што после тебе, јас не ни паметам како е да се чувствувам поинаку..

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Читам:
"Eyes.
Those damn eyes fucked me forever."
од Буковски и како бумеранг за секунда ми се враќа во меморијата тој твој длабок продорен поглед.
Мене исто,па ми го земаат сонот,а и јавето.Како хипнотизирана сум од нив.

• Ми се допаѓа
Реакции: antonio and Mystique