Грев е да ти барам прочка,да те молам на колена кога нозеве претходно те шутнале,или да ти се колнам на љубов,а мене љубовта ми е синоним за откажување. Што и да кажам малку е,а што да направам тебе дупло ќе те боли. Непоправливи се ноќите,недостижни се спомените кои сакам во живо да ми прошетаат пред очите,да скокнам од сегашноста во минатото и на златно извезан ќилим да те пренесам во иднината. Урнебесна елегија преку страв ми ги јаде челичните надежи,а вистината е една трагична перипетија на двајца,од кои еден копнее,а друг неминовно страда.
Незнам до кој степен на агресија мојата предаденост ќе ти покаже и докаже дека си достоен и единствен,ниту дали силината на мојот збор може да те убеди во моќта на делата што планирам да ги спроведам. Доста беше оваа љубов од пристојна безбедност,време е трњето да ни се забодат по прстите,да пуштиме некоја капка крв и лузните да станат вечни предвесници дека љубовта доаѓа,си оди,но повторно се враќа. Само во друг облик,преку туѓо лице. Затоа замини,сакам повторно да те сретнам .Овој пат да не те препознаам. И да бидеме јас и ти,но скриени под маски,под еден нов почеток и изненадување за четвртината храброст што ќе ја имаме за повторно да се имаме,а на крај така едноставно да се немаме.