Сепак одигра погрешно,а тоа беше последната шанса. И не, не ми е криво, уште пред да ти ја дадам знаев дека ќе ја прокоцкаш. Да ме изненадеше и да се покажеше како маж со срце ќе си признаев дека погрешив во она што го изградив како мислење за тебе, но срцето овој пат згреши.
Но добро, јас барем сум чиста, направив се што можев во тие моменти, се што изгледаше лудо јас го дозволив затоа што премногу верував дека нештата на крајот излегуваат како во приказните. Заборавив дека не сум принцеза, и згрешив кога помислив дека ти си принцот.
Ти испадна минувач, помина низ мојот живот во еден период и ми донесе многу чувства, и убави и разочарувачки. Настојував да се разделиме со прегратка и покрај се, да дури и те прегрнав затоа што за идниата јас е подобро да ја има таа слика како нешто последно помеѓу нас. Нека нема лоши работи повеќе , дај да не се повредуваме.
Заминавме,се оддалечивме и веднаш животот доби еден нов мирис, нова боја, и воздухот повеќе нема иста густина, но добро е, ме оддржува во живот.
Не е ништо готово, ова не значи дека ќе бидеме несреќни, туку значи дека не сме биле за заедно. Единствено на што никогаш нема да најдам одговор е тоа зошто судбината не спои? Која беше причината? Бев повредена и претходно, искусив разочарување и претходно, нели еднаш ме повреди, зошто два пати удри громот на исто место? Зошто зошто и зошто... а одговори никаде. Само претпоставки, можности, знаете оние мисли кои како тивки мачители кои секогаш остануваат.
Осудени да бидеме секогаш доволно далеку, бидејќи никогаш не знаевме да бидеме доволно блиску.