Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
Завиткај ме длабоко во твојата душа, и врзи панделка со твоите раце. Дозволи ми да се стопам во тебе, да се слеам во твојот здив.
Твоја сум.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin, Mameha and Y1K991

Mameha

Староседелец
9 јуни 2013
365
819
1,103
Вселената
Понекогаш кога ќе поминам покрај некој среќен пар, ми текнува на нас. Секогаш си мислам камо да беше тука покрај мене, а не јас сама да талкам на една страна, а ти сам на друга. Велат, дека далечината може да има и позитивно значење, можеш подобро да сфатиш колку некој ти недостига, колку ти е важен, сепак јас би рекла друго е кога ти е блиску. Јас секогаш велам дека сум силна, да, деновите брзо поминуваат, ќе поминат уште малку.

• Ми се допаѓа
Реакции: SaraFighter and Y1K991

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Зошто не можам да ти верувам?
Што мислиш ти,кога ќе се изгуби довербата,колку е потребно да се врати во потполност?
И дали и тогаш би ти верувала?
Или и тогаш останавува тенок слој од ѕидот како заштита??
Интуиција,ли е?
Кажи ми..

Последна промена:

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Дали може истата личност која го скршила срцето да го состави? Баш тоа прашање ми помина низ мислите кога те видов .
Како потполно да се предадеш на некој , да го опуштиш секој мускул и секој нерв и да веруваш дека работите се сменети ?
Штета , баш штета на тоа што го прокоцка за некој што не вреди!

SaraFighter

Староседелец
1 август 2013
178
479
663
Како сон од детските ноќи се јавуваш и ме воскреснуваш од постела. Страв,кој несвесно сум го потискала во милиметарското ќоше на срцето. Страв дека ќе ја изгубам љубовта.А кога и таа ќе замине,со себе ќе ги понесе сите спомени кои последниве 625 денови ме одржувале во живот. Ми требаш како надеж на болен на постела,како сонце што продира зад облакот. Се сепнувам додека со навлажнети очи те испраќа во заборав.Некаде таму,каде судбината ќе те одвее…Тука,каде јас останувам.Туѓ и сечиј. Непреболен,а сеуште мој. Ти,јас ,иднината и сегашноста стоиме на едно тромеѓе,а сме четворица.
Ти заминуваш,јас останувам,иднината доаѓа,сегашноста бега. И лимес кој тежнее кон бесконечност има решение. Само нашево претставува енигма за времињата во недоглед. Затрупано од правливи ветришта,корозирано од поројни дождови што надвиснале над глава. И една мокра силуета во немирот на ноќта,што се отцепува од својата половина. А таму над градот,татнежот на возовите одѕунува,додека железните влечуги се сведоци на најгрозоморниот злостор што човештвото го здогледал-убиство на една љубов,сторено од немоќ и страст.

• Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991

SaraFighter

Староседелец
1 август 2013
178
479
663
Те сакам како што никогаш немав храброст да ти признаам. Себе или тебe исто е,кога пак индиректен предмет ни го кои денот.
Се радувам кога со присуство ќе ме израдуваш. Живеам за дните кога макар и на миг погледите ќе ни се сретнат.Незнам каква е оваа љубов по дефиниција,но дефинирај го срцево мое. Гори по тебе и наместа набрекнува. Постојат сништа несонети и спомени посолени. Едни зашто останале само мечта,други зашто очите го кажале зборот. И така е,се додека тебе сеедно ти е,се додека мене рамнодушноста ми се гуши во секирации. Не знаеш, си се научил сите да ти угодуваат. Е редно е,да покажеш што знаеш. Зашто додека ти правиш обид да покажеш,некој веќе ми докажал."