С' неба па у ребра! Кај налета[в(те)], кај се запусти[в(те)]...
(слободна интерпретација)
Најсоодветно е овде, жими мама, не дека нешто...
1: Дете бре, Аполон и Хера ли те склепале тебе? Да застане човек ко детенце пред излог со сладоледи и да се лигави, а ти ко паун само поминуваш и срамежливо бегаш и се појавуваш. Холивуд под прозор да ти плукне, мајке ми, би те шетала на црвен тепих со штикла 30ка, ама таа мистериозност ти се граничи со ароганција, освен кога се избламирав да ми се помочаш од смеа, чинам тогаш беше најприроден, со сета грациозна појава тргната настрана.
Биди таков и жени чу те, па макар и харем имал!
2: Ти, ти си оној момак од романтичните комедии, непресушната инспирација на толку многу режисери и плод на замислите на милион женски глави.
Не те идеализирам, само паѓам на твојата појава посилно одошто паднав на газ пред четири години кога си ја осакатив кичмата.
И дури наутро сите уз кафе зборуваат за некого, јас те кријам ко првоодделенка што ја крие првата симпатија, а ни сама не знам зошто. Ме лазат морници и ме фаќа некоја трема при самата помисла на тебе, а ти баш тогаш се појавуваш со муабети на кои се мачам да вратам. Ми се познава, мајке ми!!!
Е, тебе би те шетала насекаде - по расклатеното дрвено мостче од кое сите бегаат, по вирчињата во ладниот асфалт, свежо-косената трева и низ глувите, студени ноќи. Како беше она, we finish each other's...sandwiches.
Таква ведрина и разиграност ретко кое човечко суштество поседува, го будиш детето во мене на некој сосема непознат, можеби платонски начин. (еве, разумот во мене ми мава шамар дека звучам ко еротоман)
И, еве ја, ја најдов.
I've been around the world, lookin' for my baby
Been around the world, and I'm gonna
I'm gonna find him ...
Here, let me wipe my own bullshit...
Толкава крава вака да се понаша. Ми личи.