Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Butterfly^^

Истакнат Член
7 јануари 2013
239
271
373
Ти си сонот што ми треба никој не е како тебе .... но вечерва ќе посакаш да бидеш мој :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Estelle

Estelle

Полноправен Член
20 октомври 2013
25
75
13
Вечерва сакам да те излудам миличок.
Ќе го облечам она црно чипкано фустанче што го оцртува моето тело и ги оформува твоите фантазии.
Со црвен кармин на усниве ќе те предизвикувам на бакнежи,ќе ти шепотам тивко.
Ќе се правам дека не те познавам.
Ќе бидеш странец кој сакам да го заведам,повторно и повторно.
И повторно ќе побарам од тебе да ја скротиш таа дивост во мене која и по толку време не престанува,таа глад за тебе и твоето тело.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Зошто ме бркаш ? Зошто наоѓаш причина да се расправаш со мене ? Зошто не ми веруваш? Дали се познаваме од вчера ,а не една година ?

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
понекогаш се правиме дека се знаеме....но сепак ништо незнаеме
се правиме силни дека можеме....но сепак сме слаби и паѓаме без добиен одговор на бараното прашање
секој збор искажан....секоја реченица довршена....сето тоа ми е во главата сеуште...
сето она што го кажавме за нас....за НиЕ и за се околу нас....
но каде е сега вистината по која трагавме ?? каде се зборовите од срце кажани ???
или се беше само обична лага ?? Многу работи поминавме заедно....се боревме и успевавме
се трудевме да не паднеме....бевме еден за друг...и еден до друг....а сега...сега каде сме ??
Некаде во темнината обвиткани со солзи или само една обична лага која остави траг на срцето....
сеуште сум таму на истото место и сум истиот што го знаеш....јави се некако....ако не е лага....ако ме гледаш барем малку како порано....

Photographer

Amoureux
23 февруари 2012
482
1,394
1,093
Вечерва времето мирисаше на љубов...се е мирно,тивко, празно но разиграно....ми врати дел од спомените...вечерва мириса на љубов...двајца заљубени,впиени еден во друг, гушнати, не перцепираат ништо околу нив...како светот да останал само за нив, како времето да застанало само за нив и минутите повеќе не се бројат, како воопшто и да не постојат.....Зарем толку сме се промениле?....посакувам и јас да сум како нив, времето да ми мириса само на љубов.

Auditore

Староседелец
4 мај 2012
284
275
663
Wherever you want me to be
Знаеш како е коа ти е лошо и ти се иде да умреш и само сакаш барем на најблиските личности да им кажеш некои работи за да си сигурен дека ќе ги знаат за секој случај ако се случи нешто. Ама дрогите од лековите си го праат своето и те праат еден типичен кич, клише тип шо таа личност со која зборуваш си помислува дека си некој чудак и досаден пијавица. И после се обидуваш да почнеш муабет онака оти си сакал да објаснеш и извинеш за некои ашљачки муабети шо си ги правел и онака добиваш еден имагинарен шамар и откачување на брза рака х) Се обидувам да се развеселам, не могу xD коа сите ти викат абе бегај макни ми се од патот и идеш со насмевка и со однесување дека ти е добро и се насмевнуваш и само кажеш „во ред е :D “ и преќинуваш да пишуваш и се соземуваш и си размислуваш „кој к*р сум седнал да се праам багра и да потам некој од петни жили“ си седнуваш си мааш еден бокс у фаца и си тераш денот како ништо да не се десило... а уствари џигеро крофна ти се праи.

Mameha

Староседелец
9 јуни 2013
365
819
1,103
Вселената
Толку си далеку, а сепак толку блиску.....знам дека ти многу се трудеше за да дојдеме до ова што сме сега јас и ти, знаеш дека ми недостигаш многу и одвај чекам да те видам, го чекам тој момент полека.....ти ме знаеш каква сум, можам слободно да се наречам без чуствителна, но ти се обидуваш и полека успеваш да допреш до мене.....никогаш не мислев од првиот момент ко се стретнавме дека ќе стасаме овде каде што сме сега и дека ќе ми недостигаш многу.
Сакам со тебе да искусам љубов и јас да се заљубам да почуствувам дека чуствувам, се надевам дека ќе можиш ти да го разбудиш тоа во мене, кое никако не сака да излези.......ако не, барем ми е убаво кога сум со тебе, можиш да го разбудиш детето во мене кое друг не можи да го види и онаа вистинската јас.
Продолжи само така добро ти оди.........се надевам дека нема само некогаш да ме разочараш, бидејќи втора шанса си давам само себе си, на друг не!