Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Не сакам да ги засекувам и отварам старите рани. Викаат дека се имам затворено во корупката на индиферентноста. Има и такви кои пробуваат да ме разбираат. Но никој не ја разбира севкупната насоченост на чувствата кои ги имав кон тебе. Тоа се едноставно некои прагови кои ти само можеш да ги пречекориш, тоа е музика која само ти можеш да ја слушнеш. За сите други сум само човек кој ги пресметува слоговите изречени во една мисла, оној кој го режира сценариото од неговиот живот, без трошка спонтаност. Штета е што никој не ја разбира музиката што ја свирам. Сеуште никој, како тебе.

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Ве гледам заедно на фејсбук,насмеани од уши до уши.Си мислам:Тоа требаше да бидам јас до тебе.Мојата рака требаше да стои околу твојата половина, моето тело до твоето. Понекогаш си мислам,Ах,врските се прават,се растураат... Дали станав еден од тие кој ќе чека вашата врска да се распадне? Дали ќе чекам да сфатиш дека тој не е за тебе? И ако толку многу го сакаш,како што велат твоите срциња на неговите објави, зошто воопшто ми пиша? Зошто воопшто се сети на мене и ми напиша? Дали сакаш да патам? Дали си со него само за да ме направиш љубоморен? Зошто ако е така,ти успеа. Умирам одвнатре. А сега може ли да ги затворам очите и кога повторно ќе ги отворам се да се врати во нормала? Ова не е мојот живот,ова не е тоа што го посакував јас. Ти не можиш да бидиш толку далечна. Кога знаеш како се чувствувам во врска со тебе, зошто ме провоцираш? Си играш топло - ладно со мене. Можеби сум ти резерва?
Се сепнувам кога некој ќе ми рече Брат,ти си далеку подобар од него. Што ми вреди тоа кога ти го одбра него? И илјада пати да сум подобар, тој те има тебе. На крај само тоа е важно,нели? Кој ја доби наградата? Зар не? Што ми вреди тоа што сум подобар, кога тој е посреќен од мене? Му завидувам што го има најголемото богатство на светот,и искрено се надевам дека нема да дозволи да те изгуби како што направив јас.Не бидејќи го сакам тој мрсулко покрај тебе, ами поради тоа што не би издржал да те видам повторно повредена.

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Тој проклет град ми одзеде се. Хм. Порано ти кажав дека ако некогаш имам ќерка, таа ќе го носи твоето име. Сега тоа го ветувам. Последен пост во оваа тема.

• Ми се допаѓа
Реакции: Марија

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
72874_532672296853611_1112588596_n.jpg

...да не грешам?? :unsure