Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Ќе допре ли до тебе мојот неспокој? Немиров кој ми жубори во градите. Нервозата која ми ги бранува клетките.
Ми се плаче, а солзи немам. Се чувствувам дезориентирано, неисплакано, недоискажано... дури немам ни сила за да чувствувам како се чувствувам...
Светов не чека да ми помине периодов кој ме зафатил, патуваи без мене, чекори и покрај тоа што јас стојам изгубено и со желба да врескам за да се успокојам...
дури и така не знам дали би го нашла мирот кој го барам.
Веќе и не знам како претходно бев мирна, каде да го барам мирот кој ми недостасува..

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Како да ти кажам дека ми недостасуваш?
Како да ги најдам соодветните зборови за да ти кажам дека душава веќе не може да го поднесе ова чувство на љубомора - ме убива.
Ќе успеам ли некогаш да најдам начин да ти покажам како ги минав овие неколку денови без тебе?
Не сакам веќе никогаш да постои толкав период без тебе... телово умира атом по атом и боли, пеколно боли...
Едвај чекам да дојдеш...само така ќе оживеат деловите од моето битие...

Auditore

Староседелец
4 мај 2012
284
275
663
Wherever you want me to be
Зашо, зашооо, зашо сеа да пишувам 20 реда долг реферат коа нема никаков удел, ни кај тебе ни кај твоите чувства. Џабе ќе напишам, шо и било да напишам, со мака ќе биде прочитано, мислам дека по секоја логика треба да престанам и да пробувам барем малку да разбудам некаков интерес кај тебе (барем за основен контакт сакав, не сакав многу повеќе така наеднаш). Еден ден знам дека ќе пишеш ( i guess ) и ќе ме прашаш како сум без да најдеш изговор зашо и како не си можела да пишеш и дали тоа би давала лажна надеж и дека тоа ќе сум го сфател на погрешен начин и така натаму изговори, туку едноставно ќе пишеш и ќе прашаш како сум и што направив во животот, се надевам дека кај и да е ќе сфатиш дека само сакав контакт со тебе, не сакав наеднаш да ми летнеш во раци, сакав да разговараме, релаксирано ми беше коа разговарав со тебе... како и да е, ќе прочиташ ова, сигурен сум и не би било пожелно да ми пишеш „Прочитав“, туку кога стварно ќе имаш желба и интерес да разговараш и да размениш 2 реда муабет со мене тогаш пиши и ќе разговараме. До тогаш среќно.

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Љубов моја, има денови кога среќата што ја живеам со тебе е недоволно моќна да се избори со старите, искусни демони.
Седната покрај прозорецот со рацете турнати една во друга, виснати во скутот, немо ја набљудувам лесната раздвиженост на снегулките кои се напластуваат.
Занесно следам како паѓаат на земјата и оставам меланхолијата во мене да ја свири својата мелодија. Тивко и сосема бавно ги распостила своите ноти низ телово, мозокот отсуствува од случувањата, а една тешка грутка ми ги притиска градиве. Од непознати причини, гледајќи како уличните светилки тајно ги осветлуваат снегулките, грутката расте уште повеќе. И не можам да направам ништо за растењето да престане. Сосема сум преплавена од бавни тажни и меланхолични чувства.
Се чувствувам како да сум го напуштила сопатвеното тело кое до предмалку со задоволство ќе танцуваше со снегулките. Нем нављудувач на тажна претстава.
Немам сила да направам било што.
Нерасположението кое не можам да го објаснам, ме обзема целосно и ме држи во своите окови. Ме присилува да ја слушам музиката која ја свири меланхолијата и да станам дел од неа.

SaraFighter

Староседелец
1 август 2013
178
479
663
за едни сини очи кои еднаш беа мои,за едни нежни прегратки кои за мене беа најсилни,за една насмевка која мене ми беше се,многу доцна сфатив некои работи дека ќе ми фалиш во секоја минутка од денот и секое местенце кое редовно ме потсеќа на тебе ...сега е веќе доцна многу доцна....двајцата згрешивме мислевме дека нема да си требаме еден на друг..сега деновите се подолги и тмурни од кога те немам до мене...45499_577077182351965_1951953252_n.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: alba

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Обожавам да го уловам твојот поглед. Исто така и насмевката кога ќе ни се сретнат погледите.
sLo_love.gif

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
Мила моја ...
Кога те прегрнав .. и те држев цврсто, те пуштив и те погледнав во твоите прекрасни очи.
Го видов сјајот во тие прекрасни кафеави очи, сјајот кој ја осветлува секоја темнина таму каде што ќе помине.
Во твоите очи гледам љубов, љубов која е најубаво изразена во тој сјај во нив.

Нема ништо поубаво од тоа, да те погледнам и да видам огромна љубов која ми припаѓа мене.
Те сакам.