За момент денес посакав да се вратам во времето што го поминав со него.
Бевме само другари,добри другари.
Најдобри.
Секое лето во Охрид првата мисла ми беше тој.
Вечерта кога се запознавме преку една моја другарка еден поглед беше доволен да знаеме дека се разбираме.
Лутавме до доцна во ноќта по уличките на градот.
Баравме галерии и ги гледавме сликите дискутирајќи со саати околу нивното значење.
Јадевме крем банани купени на кило,
го пратевме кршењето на светлината од бандерите и филозофиравме на секоја можна тема.
Го гледавме обесениот срп на месечината над езерото и градот,седнати на карпите на Канео,горе позади црквата на таа една карпа на која секогаш ми застанува погледот кога сум таму враќајќи ме до него..и молчевме треперејќи од студот.
Еј ја гледаш куќана покрај езеро,онаа што се распаѓа?
Му реков.
Таа ќе си ја купам кога ќе имам пари и ќе ја реновирам комлетно,објаснувајќи ги сите можни детали кои ќе ги има куќата.
Не јас ќе ти купам кога ќе имам своја група и многу пари,одговори.
Потоа некаде доцна по полноќ седнавме на клупите кај чинарот,истоштени и задоволни од одвивањето на околностите..а во позадина свиреше Perfect day,Lou Reed како по порачка.Беше навистина перфектен ден.
Се погледнавме и не рековме ни збор.
Се разбиравме и без зборови.
Се допишувавме,неговите писма едвај составени со неколку збора се уште ги чувам во кутија полна со прашина на неа,некаде во некое заборавено темно ќоше во подрум.
Денес посакав да се вратам во тој момент.Често,многу често ме пратат миговите поминати со него.
Куќата се уште стои и се уште никој не ја купил и реновирал.
Се надевам никој нема да и обрне внимание и да посака да ја купи.
Го сонував вчера и утринава гледам лајк од него на фб.
Тој лајк ме врати назад.Во тоа време..се уште не се потребни зборови да се разбереме.
Мојата прва љубов..
За М..
Ps.Saladin me potseti na ova so tekstot gore,
pa go..pretvoriv vo ispoved
![Насмевка :) :)](/images/emoji/smile_animated.png)