Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Гo читам Лешоски или како и да се вика, ги читам сите нови чувај го лепотице, чувај ја пријателе и се прашувам дали сум нормална?
Не, јас не ти рецитирам секоја вечер поезија.
Не те будам со кафе.
Не ти кажувам секој ден колку те сакам, зборот си ги губи убавината и скапоценоста кога е кажуван секој ден.
Не толерирам кога грешиш, порадо ќе си ги истераме очите од главата, ама барем ќе ја исправиме работата.
Не станувам порано од тебе, знаеш колку сум уморена и капната за спиење.
Не сакам ниту да ми отвораш врати од автомобил.
Не сакам да молчиш, туку сакам да ми кажеш каде грешам, подобро сите проблеми да ги решиме, отколку да се трупаат под чаршав.
...
Ама ти најдобро од сите знаеш колку сум твоја и колку си ти мој.
Јас не ја ставам нашата љубов во рамка, ами оставам да си е наша на наш начин:)

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Што и да ти кажам , како и обично нема ништо да измени сега, по годиништа и празнина натрупана меѓу нас. Сами се си направивме....Сега можеме да си поделиме, половина тебе и половина мене за да не се лутиш. Но,искрено кажи ми каде згрешив, што направив погрешно во приказната?
Дадов се што имав да дадам, младоста зар не ми ја паметиш?
Веќе немам ништо, уморна сум, доволна ми е мојата самотија и некој зрак сонце...
Пушти ме, не запирај, само се измачуваш, и мене и себе, и сите околу тебе. Ја одработивме задачата, потребен ми е само мир и тишина и безкрајна далечина.

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Ги читам твоите љубовни статуси.Се прашувам дали ги пишеш за мене. Некогаш кога сум разочаран од нешто,си дозволувам себеси да си мислам дека се за мене.И додека ги читам, насмевка го краси моето лице. Некогаш пак уверен сум дека статусите се за некој друг, некој кој ти значи толку многу како што опишуваш. Да бев јас твојата најголема љубов немаше да ме оставиш да заминам од твојот живот.

crvenkapa

Староседелец
15 јануари 2013
235
593
1,093
Сакам да ти кажам и да ти посакам Среќен Роденден, се надевам дека го најде сопствениот мир и искрено од срце
посакувам да е така. И не, не ме болиш повеќе, среќна сум, само денешниот датум ме потсети на тебе и на твојот ден..
затоа што некои луѓе и датуми остануваат вечно запаметени!

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
пак си играме топло,ладно... мил мој иако никогаш не си мој...

• Ми се допаѓа
Реакции: Tantara