Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Веројатно тоа е тоа.
Остануваш минато, врежено длабоко во мене.
Веќе немам солзи, само тагата ме заробува кога си споменувам за тебе, но научив да се смеам и така.
И има делови од моето срце кои ги грее зрак светлина, никулци кои никогаш нема да бидат тоа што е оној никулец кој ти го посади.. но сепак се тука... а тоа, претпоставувам е добро.
Барем е добро.

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
29 јуни пред една година ми подаде рака и ми се насмевна за првпат. Од тогаш твојата насмевка за мене е најубавата.
Ах, колку далеку сме од лани, колку нештата се поинакви, колку јас и ти сме поинакви...
Без разлика колку работи се случија, твојата насмевка остана да биде она што беше за мене...

Badgirl

Староседелец
4 јануари 2013
1,477
3,258
1,133
30
Najubaviot grad ------> SKOPJE :D
Мили мој...ти благодарам што секогаш беше тука за мене,и уште си,во моите среќни моменти но и во оние тажните...Што секогаш беше подготвен се да направиш за да ме насмееш,во моментите кога најмалку ми беше до смеење...Те сакам,најмногу те сакам..Најмногу сакам кога зборувам а ти ќе ме прекинеш со бакнеж...Знаеш ти несум јас јака на зборови никогаш не ме бивало да се искажам убаво,но овие две-три реченици кои ги напишав се од срце...Те сакам,и секогаш ќе те сакам мило мое...♥♥(inlove)

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
Веќе кога замиа некаде каде што никогаш нема да те видам....да те допрам....
сето ова што се случува ќе го раскажувам како една приказна.....приказна за една неисполнета,чиста,вистинска и силна љубов
љубов за двајца кои животот ги остави да копнеат еден за друг....кој му се распарчи срцето...и остана така
пробувајќи со солзите да ја затворат раната ги пуштаат да капнат на срцето...но тоа е само мала надеж дека ќе се преболат...
се надеваат дека една ден ќе му се вкрстат погледите...но тогаш ќе ги кријат солзите...силно...силно во себе...смирувајќи го и срцето да оди по другиот дел од него...
очите ќе бидат навирани со силзи и на едниот и на другиот....така само со наведнати глави ќе продолжат по својот пат...
сакајќи...да ја допрат личноста....ќе се завртат наназад....но тогаш ќе биде веќе касно....личноста веќе ќе биде замината некаде....во непознат правец
пуштајќи ги солзите....и прашувајќи го животот....зошто мораше вака да биде ??
приказна со многу прашања а малку одговори.....приказна за една авантура....болка....и вистинка љубов

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Веќе кога замиа некаде каде што никогаш нема да те видам....да те допрам....
сето ова што се случува ќе го раскажувам како една приказна.....приказна за една неисполнета,чиста,вистинска и силна љубов
љубов за двајца кои животот ги остави да копнеат еден за друг....кој му се распарчи срцето...и остана така
пробувајќи со солзите да ја затворат раната ги пуштаат да капнат на срцето...но тоа е само мала надеж дека ќе се преболат...
се надеваат дека една ден ќе му се вкрстат погледите...но тогаш ќе ги кријат солзите...силно...силно во себе...смирувајќи го и срцето да оди по другиот дел од него...
очите ќе бидат навирани со силзи и на едниот и на другиот....така само со наведнати глави ќе продолжат по својот пат...
сакајќи...да ја допрат личноста....ќе се завртат наназад....но тогаш ќе биде веќе касно....личноста веќе ќе биде замината некаде....во непознат правец
пуштајќи ги солзите....и прашувајќи го животот....зошто мораше вака да биде ??
приказна со многу прашања а малку одговори.....приказна за една авантура....болка....и вистинка љубов

Биди сигурен дека патиштата на вистинската љубов некогаш во животот повторно се вкрстуваат, ако таа е навистиски вистинска.
Кога солзите ќе пресушат, кога хормоните ќе стивнат, кога ќе се анализира реалноста , се ќе биде еден убав спомен од младоста. Но тежок е патот на созревањето, секој мора сам да си го поминува. И кога ќе кренеш раце од се и од љубов, таа ќе се појави..........

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
1010747_10150322376814978_740419308_n.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Badgirl and Aquarius