Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Ти си тајна отровна, од сите што ја кријам,
кога крв ми зоврива и не дава да спијам,
се што разум зборува, срце не може да чуе,
љубовта ме лекува, љубовта и ќе ме отруе.
Ја кријам својта љубов, ко другите што кријат злоба,
ноншалантно, ко да ми е срцето празна соба.
а само ти знаеш дека сум твоја, крадешкум завртен број, за да не дознае тој.

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Значит не верувам на твојата финост ако така можам да ја наречам, на почетокот сите се фини ко од Финска да се.|-(
на крајот од Свинска.
images

Rosana

Староседелец
24 јуни 2012
267
499
1,063
СДК дека вчера стварно ме изненаде то шо ми пиша. Едноставно се осетив толку среќна,ми беше многу мило шо не си ме заборавил :sreken Знам дека во последно многу наоѓаш изговори зошто ми пишиш, иако ти мислиш дека јас не забележвам сепак јас знам се ;) Ееее уште да знаев шо сакаше да ми кажиш со песната шо ми ја кажа...Хмм се прашвам дали е то шо јас мислам, или то е само моја желба, моја замисла? Уфф само колку сакав во моментот да ти кажам дека уште те сакам како првиот пат.Дека никогаш не сум те заборавила. Веќе ми е мака да бидам нонстоп насмеана пред тебе како да сум среќна, а усвари ти ми фалиш, сакам да сум со тебе то е единсвеното нешто шо го сакам. (hug)

Photographer

Amoureux
23 февруари 2012
482
1,394
1,093
Сакам да ти кажам....до мојата најмила crvenkapa...Најтешкиот период од животот ми беше токму тој со тебе и незнам зошто ти пишувам тогаш кога не треба и тогаш кога е забрането,незнам дали тоа алкохолот зборува или ова сум најискрениот јас. Покрај сите лоши работи кои се случија помеѓу нас , јас сепак имам храброст да признам дека навистина Те Сакам и мислам дека тоа е онаа вистинска љубов, незнам зошто толку многу боли. И баш тогаш кога несакам да те видам, баш тогаш ке налетам на тебе сосема случајно, баш тогаш ке ми ја заебиш цела вечер...Ке бидам искрен, неможам да престанам да мислам на тебе, неможам никако ни за момент да те заборавам, со помислата на тебе заспивам, со неа и се разбудувам. Секој проклет е**н ден е истата приказна. Зошто едноставно не престани Се. До кога вака? Сакам да те имам и секогаш да си моја, но тоа едноставно е невозможно, а баш тоа невозможно и недостижно секогаш е најслатко. Најкриво од се ми е, што се врати кај бедникот кој го остави за мене...ама одсекогаш знаев дека твојот инает е дури поголем и од мојот....Ти посакувам да си најсреќна на свет, иако знам дека никогаш нема да бидиш, а за мене, барем да сакам некоја друга, половина од тоа што те сакам тебе, можеби таа ке ме разбери...ке дојде ден кога ке се види кој е кој и каков е, времето ке покажи...Во овој живот и во сите предходни најубавото што ми се случило си ти!...а овој Живот ли е, Без тебе?!

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Сакам да ти кажам Благодарам за тоа што го разбуди во мене, за тоа што одамна мислев дека го нема и не постои. Повторно се погледнав после многу години во огледало и сватив дека сум посакувана жена. Колку да кратко траеше и беше миг, чувството трае.