Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Female

Староседелец
18 јануари 2013
125
183
1,043
In your thoughts!
Би сакала да знаев да те сакам.
И кога ќе се разбудам првото нешто на кое ќе помислам да бидеш ТИ, а пред да заспијам тебе да ти ја поклонам последната мисла.
Зошто проклето боли кога си мислел дека знаеш да сакаш, уствари испаѓа дека не знаеш и дека не се појавил тој што ја заслужува твојата љубов?
Не, не сум егоист ниту пак полна со себе за да не погледнам некој и да мислам дека никој не е достоен за да го сакам, баш напротив, се плашам да засакам некој.
Се плашам, да не го засакам повеќе од себе и да се уништам...
Знам дека не боли ништо повеќе од тоа да сакаш некој, а тој да не ти возвраќа или уште полошо да го сакаш, а да го гледаш со друга.
Триста пресметки, калкулации и сомнежи, а вљубувањето не можеш да го контролираш, ниту да се одљубиш кога ќе посакаш.
Постои разлика помеѓу заљубеност и вљубеност.
Се плашам од тоа да не не засакам никој никогаш и да не умрам сама.:|

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer and Lena

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Се мразам себе си што повторно сум тука и пишувам.
Вечерва ми недостасуваш како во старите болни денови. Телово ми вреска од копнеж да те видам, и допрам, да се насмеам гледајќи ти ја насмевката, меко да те бакнам па да се потпрам на твоите гради...
Солзи ми се истураат од очиве, и го топат лицево кое неуморно ги впива чинам пустина... а и вчера впиваше, не дека е суво...
Се молам да престане, конечно да престане да боли, да убива...

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Ти благодарам за убавите зборови .. и за тоа што се обиде да направиш да не ми е тешко. Но сепак ти победи. Честито. Биди среќна.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mameha and ZmajChe

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
Срцка си. Пак ќе ти речам дека те обожувам !! Поубав муабет ретко со кој имам правено.... Убаво беше заедничкото опивање, поубаво од она што мислев дека би можело да биде, позабавни 3 дена немало одамна во мојот живот.. денес мора да се направи мала пауза (утре да положам), па од утре пак стартуваме со лудориите ..... Се` што сакам ова лето - тоа си ти.. Моментално си близу мој дофат, но не доволно близу, знаеш и сам зошто, знам и јас.
Гушка најголема до тебе (hug)

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Од дома не учеа немој да правиш лошо, да ги лажеш луѓето, не си играј со туѓи чувства. А понекогаш се прашувам како е можно да постои човек на планетава како тебе , што може да е толку долен? Ми се смачи од се , мислев дека сме сериозни , среќа моја што ја видов другата страна од тебе , несреќа што не успеав порано да осознаам колку не вредиш. Не вредиш со прст да се помрднам за тебе , не вреди повеќе ништо. Само се надевам дека кармата ќе удри на твоја врата еден ден и кога ке те погледне во очи, да ти текне на се што пропушти и што можеше да имаш, а го изгуби за твоја слатка илузија. Да! Илузија , колку сакаш викај го поинаку тоа е тоа , мечтаење, фантазија.Ништо немаш повеќе освен спомени од мене . Ништо нема ни да имаш освен празни зборови на поздрав . Изгуби се . Честитам! Збогум.

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe