Сакам да кажам/прашам (2 дел)

Статус
Затворена за нови мислења.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
СДК дека живееме во култура која ја обесхрабрува емпатијата. Култура која често ни сугерира дека главната цел во животот е да се биде богат, згоден, млад, познат, безбеден и анимиран. Култура во која вистинските вредности не вредат ништо.
Хммм интересно размислување... Ама еве ме закопка мене за вистинските вредности, да речеме кои би ги класифицирала ти?

• Ми се допаѓа
Реакции: i_wanna_fly

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
СДК
Ќе си го гледам Home alone 5. :cool:
Прво да дојт еден другар да помуабетиме малце + топло чајче, па после склоците ќе му ги дам и ќе си уживам ем јас денеска ќе сум хом алоун ем тој филм ќе го гледам.:D

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Дечки, ај плис...снемав веќе пуканки.
А може ако барем малку сакавме да ги активираме мозочните вијуги и да развиеме некоја дискусија по други теми, немаше да биде досадно до степен да се доаѓа до расправии секој ден за една иста баналност. Вака нема што да се прави, па ај ќе мудруваме на рекла-казала.
Во сериозна дискусија последно пишал Тираносаурусот, ама затоа овде сите имаме коментар. (Ништо поарна не сум, се вмешав и јас, затоа зборам во прво лице множина.)
Од другине теми се плашите ли да не ви се сконтра некој, па да не се запаѓа во непријатни ситуации каде ќе треба да си вадиме списоче и да го шкртаме секој што нема да се согласува со нас, или? (Читај: Или ако се сконтраме, готово, вечити непријатели, па нема кој после да ни удара лајк на „Кога прднавте последен пат, колку беше гласно и дали смрдеше?“)
Па ниедна тема не бара диплома од Харвард во познавање на областа, доволно е да се има лично мислење, така и се развива дискусија и се учи, на попродуктивен начин ќе се тепа времето отколку вака. Гарант знам дека никому не му е толку капацитетот, па да знае само со “да“ и “не“ да одговара на темите, комплиментира (никако критика!) аватари и членови и да пишува што јадел/пиел, туку се крие нешто друго. Јавна тајна, таму лежи пустиот лајк.
Сами го уништуваме форумот пробувајќи да докажеме на другите дека го водат во погрешна насока.

Мња срцки, ве 6акуфкам. Бацкии.

Туку ММЕ на тој што ми вртеше сред најубав можен сон. Марфи, од газот да си каснеш! Кај беше да врти кога сонував кај што паѓа лифтот?! Јаз`к!

р.ѕ. Имаме нешто помалку од 6 дена, а мислењава и онака ќе бидат избришани. (wasntme)

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
Хммм интересно размислување... Ама еве ме закопка мене за вистинските вредности, да речеме кои би ги класифицирала ти?
верноста, искреноста, емпатијата... тие би ги ставила на прво место :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Ромео поверувал дека Јулија е мртва! Јулија умрела затоа што Ромео мислел дека таа е мртва..
Тоа што сакам да кажам е дека комуникацијата е многу важна..

• Ми се допаѓа
Реакции: Марија and The Tramp

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
СДК сега сфаќам колку татко ми помогнал и направил добро за мене и да се образувам и да научам јазици. Сега сфаќам дека намерно се правел дека ништо ''не знае'' само за да ја тоа да го научам, колку пати само тоа го правел и сум му многу благодарна за тоа. Многу се лутев кога така ми праве, но сфатив. Тој е горд на мене и јас нему.

Благодарам тато :)

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Mila Kunis Сама си го избришав мислењето откако видов дека ацетонот не помогнал ( во тој случај нема ни 96% алкохол)...
јас би ставила масло на тренерките, лепакот така ќе омекне и ќе можаш да го тргнеш со грепкање, а дамката од масло знаеш дека можеш да ја извадиш со детергент.
се чувствувавам очајно кога неможам да помогнам кај што мора да можам :giggle

• Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Како побогу да учиш, кога комшивката над тебе растура со ДРАГАНЕ МОЈ, Овоооо је причаааааа о нама и слични срања. КАКО????? :banghead:banghead:banghead
Па и женско друштво, ко коњи се со тоа штиклите...

Исав да се немало...

Статус
Затворена за нови мислења.